Produkter

La Bascula Dardell, Red D.O. Terra Alta Syrah Garnacha Tinta

24620
Braiseret ret
Braiseret ret
Grillret
Grillret
Kalv
Kalv
Lam
Lam

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Vingården hvor denne Dardell Red Organic D.O. vin producers, ligger i Gandesa i den nordøstspanske region Catalonien blot 80 km øst for kystbyen Tarragona. Vinmarkerne dækker i alt 28,40 ha, og er beliggende i 350-400 meters højde i "FAIXES", "BANCALS" og "PENDENTS". Her fordeler vinmarkerne sig således:

Coma d'en Bonet        14,89 ha

Serra de Castellnou      7,53 ha

La Plana               3,56 ha

Cendrosa              2,42 ha

Her er topografien meget uregelmæssig. Jordbunden er kalkholdig og leret. Og med 400 mm regn om året og mere end 2.000 solskinstimer er her, kombineret med de to kolde vinde Cierzo og Garbinada, de optimale forhold for at dyrke druer, der giver koncentrerede vine af højeste kvalitet.

Dardell, Red Organic D.O. er produceret økologisk efter de strengeste EU-forskrifter. Druesammensætningen er 80 % Garnatxa Tinta (Grenache) og 20 % Syrah. Alle fra vinmarken les Comes d'en Bonet. D.O. står for Denominación de Origen. Her garanteres for, at vinen kommer fra det område, der står på flasken. Derudover er der særlige regler for hvilke druesorter, der må anvendes samt udbytte mm. Gæringen er sket separat for hver druetype over 15 dage ved en gennemsnitstemperatur på 23 °C. Vinen er kun let filtret og slet ikke klaret før aftapning.

Dardell, Red Organic D.O. har en mørk blåviolet farve. I duften anes modne røde frugter. Smagen er blød og dog kraftfuld med en lang eftersmag. Dardell, Red Organic D.O. er særligt velegnet til paella, pasta og risretter. Serveringstemperatur: 16º - 18 ºC

 

Information

Land
Spanien
Region
Calatayud
Distrikt
Terra Alta
Årgang
2020
Alc %
14,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Grenache
- Syrah
Anvendelse
- Braiseret ret
- Grillret
- Kalv
- Lam
Drueandel
- Grenache 80%
- Syrah 20%
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Medium
Download som PDF