Produkter

La Bascula Catalan Eagle Red

24640
BBQ
BBQ
Fjerkræ
Fjerkræ
Kalv
Kalv
Mørkt kød
Mørkt kød

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

La Báscula

Catalan Eagle - Garnacha/Cariñena/Syrah

La Báscula er opstået som et samarbejde mellem engelske Ed Adams og sydafrikanske Bruce Jack. Ed har en fortid som leder af store vinhandelsfirmaer i England og bestod i 1991 prøven, der gør, at han kan kalde sig Master of Wine. Bruce Jack er uddannet ønolog og har dyrket og fremstillet vin i Australien, Bordeaux, Californien og selvfølgelig i hjemlandet Sydafrika.

De to venners passion for spansk vin førte i 2006 til dannelsen af firmaet. Báscula er det spanske ord for skålvægten, der er gengivet på etiketten. Den skal symbolisere de balancer som Ed og Bruce ønsker at repræsentere: Vinene skal være tro overfor de lokale druesorter, der anvendes men skal samtidig repræsentere en moderne, dynamisk stil. I firmaet skal der være balance mellem de to venners indgangsvinkler: Ed har kontakten til de lokale vinavlere og vinmagere mens Bruce selv er kyndig vinmager og har føling med kundernes efterspørgsel. Et fælles motto for de to er: Små volumener – høj kvalitet. Firmaets vine er fremstillet lokalt hos udvalgte producenter, der i samarbejde med Ed og Bruce justerer vine og metoder indtil resultatet er perfekt.

Catalan Eagle – har fået sit navn fordi den katalanske ørn ofte ses svævende over vinmarkerne.

Catalan Eagle er fremstillet i Terra Alta af Pepe Fuster, og druerne til vinen er dyrket økologisk. Catalan Eagle Red er partner til den særdeles succesfulde Catalan Eagle White.

De gamle Garnacha og Cariñena vinstokke giver vinen et pikant mineralsk udtryk, som komplementeres elegant af Syrah- og Cabernetdruernes fyldigere rygrad. En kortvarig lagring i franske egetræsfade tilføjer et strejf af vanilje og kompleksitet. Smagen er krydret med lækre noter af chokolade og solbær.
 

BRONZEMEDALJE - Decanter World Wine Awards 2013 (årgang 2011)
BRONZEMEDALJE - Decanter World Wine Awards 2010 (årgang 2008)
BRONZEMEDALJE - Decanter World Wine Awards 2009 (årgang 2007)

COMMENDED - Decanter World Wine Awards 2015 (årgang 2013)

Information

Land
Spanien
Region
Terra Alta
Årgang
2019
Alc %
14,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Cabernet Sauvignon
- Carinena
- Grenache
- Syrah
Andet
Økologisk
Anvendelse
- BBQ
- Fjerkræ
- Kalv
- Mørkt kød
Drueandel
- Cabernet Sauvignon 15%
- Carinena 20%
- Grenache 45%
- Syrah 20%
Lagring
6 måneders fadlagring
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Medium
Download som PDF