http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Dopff au Moulin Pinot GrisPeter & Peter Zeller Riesling Feinherb

Lanson Extra Age Brut
Forstør billede


Lanson Extra Age Brut

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 50130

Lanson Extra Age Brut

Champagne - Frankrig

Lanson blev grundlagt i 1760 af François Delamotte og er dermed verdens 3. ældste champagnehus. Man valgte at anvende Malteserkorset som kendetegn, da sønnen Nicolas-Louis Delamotte var ridder af Malteser ordenen. I 1828 indgik han i et partnerskab med Jean-Baptiste Lanson, og firmaet fik sit navn „Lanson Pére et Fils” i 1837. Lanson Champagne er det fjerde største champagnehus, og ejes i dag af familien Mora.

Lanson har siden begyndelsen valgt at lade Pinot Noir dominere i de fleste blends og i 1970’erne besluttede Victor Lanson kun at fremstille Champagne efter den traditionelle metode uden malolaktisk gæring.

Processen uden malolaktisk gæring garanterer en helt unik friskhed i champagnen og lader druernes oprindelige aroma udvikle sig helt perfekt.

Over 250 års erfaringer og know-how er omhyggeligt bevaret og videreført gennem generationer af winemakere. Jean-Paul Gandon har siden 1972 arbejdet hos Lanson og været winemaker siden 1986. Han er om nogen indbegrebet af Lansons ypperlige kvalitet.

Lanson er i dag den mest solgte Champagne både i England og på restauranter i Paris. Desuden har både det engelske og spanske kongehus valgt Lanson som hofleverandør.

Lanson Extra Age er en helt unik Champagne sammenstukket af tre exceptionelle Lanson årgange: 2000, 2002 og 2004.

Champagnen har en funklende strågul farve og masser af fine bobler. Aromaen indeholder først tørrede frugter og antydninger af honning og søde krydderier og udvikler sig hurtigt til en kompleks aromatisk palette. Smagen er forførende fyldig med fokus på frugt, og der afsluttes med Lansons karakteristiske friskhed i eftersmagen.

Nyd f.eks. Lanson Extra Age til smagfulde retter som kammuslinger med trøfler eller krydret hummer.

Land: Frankrig
Område: Champagne
Ejer: Lanson
Crus: Grand Cru og Premier Cru marker: Avize, Chouilly, Oger, Vertus, Verzenay og Bouzy
Type: Champagne
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Druesammensætning: 60 % Pinot Noir og 40 % Chardonnay
Gæring: Lanson Champagne frem­stilles uden malolaktisk gæring.
Lagring: Lanson lagrer sine vine langt ud over hvad loven foreskriver. Som minimum lagres Extra Age 5 år. Reglerne siger minimum 3 år.
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 12°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".