http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Dopff au Moulin Pinot GrisPeter & Peter Zeller Riesling Feinherb

Lanson Extra Age Brut
Forstør billede


Lanson Extra Age Brut

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 50130

Lanson Extra Age Brut

Champagne - Frankrig

Lanson blev grundlagt i 1760 af François Delamotte og er dermed verdens 3. ældste champagnehus. Man valgte at anvende Malteserkorset som kendetegn, da sønnen Nicolas-Louis Delamotte var ridder af Malteser ordenen. I 1828 indgik han i et partnerskab med Jean-Baptiste Lanson, og firmaet fik sit navn „Lanson Pére et Fils” i 1837. Lanson Champagne er det fjerde største champagnehus, og ejes i dag af familien Mora.

Lanson har siden begyndelsen valgt at lade Pinot Noir dominere i de fleste blends og i 1970’erne besluttede Victor Lanson kun at fremstille Champagne efter den traditionelle metode uden malolaktisk gæring.

Processen uden malolaktisk gæring garanterer en helt unik friskhed i champagnen og lader druernes oprindelige aroma udvikle sig helt perfekt.

Over 250 års erfaringer og know-how er omhyggeligt bevaret og videreført gennem generationer af winemakere. Jean-Paul Gandon har siden 1972 arbejdet hos Lanson og været winemaker siden 1986. Han er om nogen indbegrebet af Lansons ypperlige kvalitet.

Lanson er i dag den mest solgte Champagne både i England og på restauranter i Paris. Desuden har både det engelske og spanske kongehus valgt Lanson som hofleverandør.

Lanson Extra Age er en helt unik Champagne sammenstukket af tre exceptionelle Lanson årgange: 2000, 2002 og 2004.

Champagnen har en funklende strågul farve og masser af fine bobler. Aromaen indeholder først tørrede frugter og antydninger af honning og søde krydderier og udvikler sig hurtigt til en kompleks aromatisk palette. Smagen er forførende fyldig med fokus på frugt, og der afsluttes med Lansons karakteristiske friskhed i eftersmagen.

Nyd f.eks. Lanson Extra Age til smagfulde retter som kammuslinger med trøfler eller krydret hummer.

Land: Frankrig
Område: Champagne
Ejer: Lanson
Crus: Grand Cru og Premier Cru marker: Avize, Chouilly, Oger, Vertus, Verzenay og Bouzy
Type: Champagne
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Druesammensætning: 60 % Pinot Noir og 40 % Chardonnay
Gæring: Lanson Champagne frem­stilles uden malolaktisk gæring.
Lagring: Lanson lagrer sine vine langt ud over hvad loven foreskriver. Som minimum lagres Extra Age 5 år. Reglerne siger minimum 3 år.
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 12°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.10.201 Mendocino Wine CO - Certificeret Co2-neutral

Vores californiske vinhus, Mendocino Wine Co. er certificeret CO2 neutral, og det endda uden at købe CO2-kvoter!

Det ene certifikat viser at Vingården Mendocinos vinmarker og den måde de håndterer disse er CCOF certificeret, hvilket svarer til EU's ØKO-mærke. Grunden til at ”kun” Paul Dolan er ØK-certificeret, er at her anvender de udelukkende druer fra egne kontrollerede marker.

Det andet certifikat viser at Vingården Mendocino behandler og producerer al den vin de får ind efter CCOF- standarder – altså efter EU's økologiske standarder, også selv om ikke alle druer er dyrket økologisk. Du finder vinene fra Mendocino Wine Co. her

{slimbox images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate GMA;images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate NOP}

Se også www.mendocinowineco.com/trade-media - med nyttig information, hvis du vil vide mere!