Produkter

Lanson Noble Cuvée Brut

50140
Frugtnød
Frugtnød
Skaldyr
Skaldyr

Skala

Beskrivelse

Lanson Noble Cuvée Brut 2000

Champagne - Frankrig

Lanson blev grundlagt i 1760 af François Delamotte og er dermed verdens 3. ældste champagnehus. Man valgte at anvende Malteserkorset som kendetegn, da sønnen Nicolas-Louis Delamotte var ridder af Malteser ordenen. I 1828 indgik han i et partnerskab med Jean-Baptiste Lanson, og firmaet fik sit navn „Lanson Pére et Fils” i 1837. Lanson Champagne er det fjerde største champagnehus, og ejes i dag af familien Mora.

I 1970’erne besluttede Victor Lanson fortsat kun at fremstille Champagne efter den traditionelle metode uden malolaktisk gæring, og man har siden begyndelsen valgt at lade Pinot Noir dominere i de fleste blends. En undtagelse er dog Noble Cuvee, hvor hovedparten er Chardonnaydruer fra Grand Cru marker i Avize og Oger.

Processen uden malolaktisk gæring garanterer en helt unik friskhed i champagnen og lader druernes oprindelige aroma udvikle sig helt perfekt.

Over 250 års erfaringer og know-how er omhyggeligt bevaret og videreført gennem generationer af winemakere. Jean-Paul Gandon har siden 1972 arbejdet hos Lanson og været winemaker siden 1986. Han er om nogen indbegrebet af Lansons ypperlige kvalitet.

Lanson er i dag den mest solgte Champagne både i England og på restauranter i Paris. Desuden har både det engelske og spanske kongehus valgt Lanson som hofleverandør.

Noble Cuvée 2000 har en lys gylden farve og myriader af fine små bobler. Aromaen indeholder friske pærer, hvide blomster og noter af honning, som forstærkes med strejf af æbler og kanel. Smagen er suveræn og blød, med noter af honning og pære.

Information

Land
Frankrig
Region
Champagne
Årgang
2000
Alc %
12,5
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Chardonnay
- Pinot Noir
Andet
Eksklusiv
Anvendelse
- Frugtnød
- Skaldyr
Drueandel
- Chardonnay 70%
- Pinot Noir 30%
Potentiale
- 8-12 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Halv tør
Download som PDF