http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Millstream Chenin BlancSanta Cruz Cabernet Sauvignon

Lanson Clos 2006
Forstør billede


Lanson Clos 2006

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 50170

Lanson Clos Lanson 2006

Champagne - Frankrig

Champagne har altid været hjemsted for hemmelige marker, omgivet af høje beskyttende mure. Blandt disse lukkede matrikler, findes en af ​​de ældste og mest specielle: Clos Lanson, der kun er kendt af en håndfuld insidere. Clos Lanson er en unik grund på blot en hektar, som går helt tilbage til det 18. århundrede. Den ligger i det centrale Reims, overfor Notre Dame de Reims-katedralen, hvor flere af Frankrigs konger er blevet kronet.

Clos Lanson ligger på toppen af ​​bakken lige ved siden af Lansons vinkældre og nyder fordelene fra et karakteristisk mikroklima og en meget kalkholdig jord. Marken passes og plejes som en prydhave på grund af sin lille størrelse og den særlige omsorg og opmærksomhed har den altid modtaget.

Vinstokkene fra Clos Lanson har altid været det ypperste Lanson har kunnet frembringe. Winemaker Hervé Dantan besøger dagligt marken, hvor der benyttes traditionelle dyrkningsmetoder, der respekterer naturens cyklus og tilskynder livet i jorden. Marken har også bistader tilknyttet, så bierne kan høste fordelene af de gunstige betingelser.

Druerne på denne dyrebare mark håndplukkes hvert år af de ansatte hos Lanson, som omhyggeligt udvælger de perfekte og fejlfri druer til produktionen af Clos Lanson Champagne.

Vinene fra Clos Lanson har sjældne, unikke egenskaber, der altid har appelleret til winemakerne hos Lanson. I 2006 blev det besluttet at tilbyde kendere nummererede Cuvées fra denne lovende årgang.

Clos Lanson er en vintage Champagne der udelukkende stammer af most fra den første presning, og vinificeret i flere måneder i fade af eg fra Argonneskoven i overensstemmelse med Victor Lanson ønsker.

Langvarig lagring i kældrene har frembragt denne kostbare vin; strålende, fyldig og yderst elegant.

I 2016 besluttede Hervé Dantan at frigive de 7.870 flasker Clos Lanson 2006, der alle er individuelt nummereret.

Efter den lange modning, har Clos Lanson 2006 alle de egenskaber som en meget fin Chardonnay, der har nydt godt af en kontrolleret gæring i træfade og optimal udvikling i husets kældre, skal have.

I flasken har vinen er en bleg gylden farve med en fin strøm af bobler. Den har en vifte af træagtige aromaer, hvor modne frugter flettes med noter af smør, vanille og hasselnødder, afbrudt af et lille strejf røg. Smagen er fyldig, med koncentreret frugtsmag kombineret med ristede noter af kiks. Eftersmagen forbliver frisk med en imponerende længde, der afspejler druernes ædle oprindelse.

Land: Frankrig
Område: Champagne
Ejer: Lanson
Cru: Clos Lanson i Reims
årgang: 2006
Type: Champagne
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Vinifikaton: 100% i egetræsfade og 7 års lagring på depotet fra gæringen
Dosage: 3 gram
Disgorge: 12 / 2014
Lagring: 9 år
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 12°C

pdf-icon

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

26.03.2013 GuldMedalje til Carta Vieja

Guldmedalje til Carta Vieja Chardonnay Prestige

872 vine fra 42 lande var tilmeldt den internationale konkurrence blandt verdens bedste Chardonnayvine "Chardonnay du Monde" 2013. Som den eneste vin fra Chile fik Carta Vieja Chardonnay Prestige en guldmedalje!

Se hele beskrivelsen her