http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Pingus 2009 Dominio De PingusDopff au Moulin Pinot Noir Grès Rosé

Lanson Bio
Forstør billede


Lanson Bio

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 50180

Lanson Green Label - Økologisk

Champagne - Frankrig

Lanson blev grundlagt i 1760 af François Delamotte og er dermed verdens 3. ældste champagnehus. Man valgte at anvende Malteserkorset som kendetegn, da sønnen Nicolas-Louis Delamotte var ridder af Malteser ordenen. I 1828 indgik han i et partnerskab med Jean-Baptiste Lanson, og firmaet fik sit navn „Lanson Pére et Fils” i 1837. Lanson Champagne er det fjerde største champagnehus, og ejes i dag af familien Mora.

Lanson har siden begyndelsen valgt at lade Pinot Noir dominere i de fleste blends og i 1970’erne besluttede Victor Lanson kun at fremstille Champagne efter den traditionelle metode uden malolaktisk gæring.

Processen uden malolaktisk gæring garanterer en helt unik friskhed i champagnen og lader druernes oprindelige aroma udvikle sig helt perfekt.

Over 250 års erfaringer og know-how er omhyggeligt bevaret og videreført gennem generationer af winemakere. Jean-Paul Gandon har siden 1972 arbejdet hos Lanson og været winemaker siden 1986. Han er om nogen indbegrebet af Lansons ypperlige kvalitet.

Lanson er i dag den mest solgte Champagne både i England og på restauranter i Paris. Desuden har både det engelske og spanske kongehus valgt Lanson som hofleverandør.

Lanson Green Label Brut Biologique er produceret på biodynamisk dyrkede druer fra vinmarker beliggende i Verneuil i hjertet af Marne dalen. Vinstokkene står her med 1,10 m mellem hver stok og 1,05 m mellem hver række, for at give tilstrækkelig næring til hver vinstok. For at lade jorden ånde, slås græsset ikke, men ”rulleskæres” med en ”rolafaca” som er mere nænsom. Der gødes med en biodynamisk gødningsblanding fra får og heste tilsat poppelbark og høvlspåner. Grundet alle disse anstrengelser for at dyrke og producere druerne biodynamisk – er Lanson Green Label certificeret efter de strengeste regler/krav i Europa med certifikaterne: Agrigulture Biologique, Bio Suisse, Ecocert og Demeter. Ydermere er flasken en letvægtsflaske produceret af genbrugsglas og etiketten er produceret på genbrugspapir.  

Lanson Green Label Brut Biologique har en indtagende frisk, fyldig og frugtrig bouquet med toner af citrus, hvide blomster og abrikos. Farven er skinnende, klar med strågule strejf. Vinen er livlig med fine perlende bobler. Smagen har stor fylde, kraft og elegance.

En pragtchampagne både som aperitif eller til hele festmåltidet.

Land: Frankrig
Område: Champagne
Ejer: Lanson
Crus: Særligt udvalgte økologisk dyrkede cru marker i Verneuil i hjertet af Marne dalen er anvendt
Areal: Kun 1,4% af det dyrkede vinareal i Champagne distriktet dyrkes økologisk.
Type: Champagne
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Druesammensætning: 50 % Pinot Noir, 30 % Pinot Meunier, 20 % Chardonnay (De eneste tilladte druer til fremstilling af Champagne).
Gæring: Lanson Champagne frem­stilles uden malolaktisk gæring.
Dosage: 8 gram
Lagring: Lanson lagrer sine vine langt ud over hvad loven foreskriver. Som minimum lagres Green Label 3 år. Reglerne siger minimum 15 måneder.
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 12°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.09.2011 Maru Sushivin på TV2

Dopff au Moulin Maru - Sushivin

Sushivinen fik flot omtale i Go'Morgen Danmark på TV2: "Den smager dælme godt!"

Se klip fra udsendelsen
Se hele beskrivelsen her