http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Soave ZoninChâteau Lascombes, 2. cru 2007

Laroche, Chablis Les Clos, Grand Cru
Forstør billede


Laroche, Chablis Les Clos, Grand Cru

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 35560

Domaine Laroche

Chablis Grand Cru Les Clos

Historien om Domaine Laroche starter i 1850, og er tæt forbundet til udviklingen af Chablisområdet og dets vinmarker. På det tidspunkt er der hverken juridiske afgrænsninger af markerne, og heller ingen drueklassifikationer. Vinproducenterne måtte blot udforske området for at finde de bedste placeringer.

Laroche var blandt disse pionerer, og et århundrede senere og ved ubønhørlig teknisk innovation afslører vinene fra Laroche den karakteristiske profil fra deres terroirs og særligt den bemærkelsesværdige Chablis  karakteristik.

Den endeløse søgen efter ekstraordinære terroirs har været et vartegn for Laroche gennem de sidste 20 år og Laroche har marker i både Languedoc, Chile og Sydafrika.

Denne vinmark var tidligere helt omgivet med vægge deraf navnet ”Les Clos”. Det vides fra historiske kilder at munkene i St. Martin plantede vinstokke på marken i det 9. århundrede.

Les Clos ligger lige foran landsbyen Chablis med en sydlig eksponering, hvilket giver druerne mulighed for at opnå fremragende modenhed.

Subtile noter af hvide blomster i aromaen. God balance mellem modne hvide frugter og livlig syrlighed. Usædvanlig elegant og langvarig finish med levende mineralitet.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Ejer: Laroche
Årgang: 2010
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Areal: 1,12 ha (25,81 ha total)
Jordbund: Jorden er veldrænet, så druerne giver en koncentreret smag og aroma.
Vinstokke: Vinstokkene blev plantet af Michel Laroche i 1960. Les Clos er derfor den ældste Grand Cru hos Domaine Laroche.
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Dyrkningsmetode: Der er blevet pløjet mellem vinstokkene de sidste 8 år. Beskæring og trimning af vinstokkene sker med håndkraft.
Høst: Håndplukket sidst i september.
Gæring: De hele drueklaser presses i pneumatiske presse, og mosten bundfælder i 12 timer ved 10-12°C i store kar. Herefter gæring ved 18°C i 3 uger.
Lagring: 40% af vinen lagres i franske egetræsfade, hvoraf 25 % er nye.
Lagringspotentiale: Vinen er frisk og intens nu, men vil kun forbedres ved 20 års lagring.
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".