http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Boschendal Rosé GardenBoschendal Pavillion Shiraz Rosé

Laroche, Chablis Saint Martin
Forstør billede


Laroche, Chablis Saint Martin

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.375 ltr.

Varenr: 35512

Domaine Laroche

Chablis Saint Martin

Historien om Domaine Laroche starter i 1850, og er tæt forbundet til udviklingen af Chablisområdet og dets vinmarker. På det tidspunkt er der hverken juridiske afgrænsninger af markerne, og heller ingen drueklassifikationer. Vinproducenterne måtte blot udforske området for at finde de bedste placeringer.

Laroche var blandt disse pionerer, og et århundrede senere og ved ubønhørlig teknisk innovation afslører vinene fra Laroche den karakteristiske profil fra deres terroirs og særligt den bemærkelsesværdige Chablis  karakteristik.

Den endeløse søgen efter ekstraordinære terroirs har været et vartegn for Laroche gennem de sidste 20 år og Laroche har marker i både Languedoc, Chile og Sydafrika.

Cuvée Saint Martin er et blend af druer fra Domaine Laroches bedste parceller i Chablis appellationens 60 ha. Alle parceller er placeret på meget kalkholdig jord, dannet af fossiler fra juratiden. Takket være disse utallige variationer, fremstår vinen særdeles overdådig og kompleks.

Chablisappellationen er kendetegnet ved langsomt modnende druer, der nyder godt af sensommerens klare, tørre og solrige klima, der sørger for en komplet og perfekt modning.

Vinen har en klar gylden farve, og både aromaen og smagen afslører straks Chablis’ typiske og tydelige mineralitet.

Duften er præget af grønne æbler og gule noter som giver associationer til hø, dyb duft med masser af terroir (kalket), en anelse brændte kerner eller frø, en anelse vanilje/grøn melon. Smagen er kraftig af æble og mineraler, med brændte noter af gær og kalk.

En kraftig hvidvin i den tørre ende, som vil være oplagt til østers, fiskeretter og lign.

Chablis Saint Martin, er en hyldest til en officer i den romerske hær. Han rejste over det meste af Europa. Da han var i Gaul, mødte han en tigger uden meget tøj på kroppen. Officeren tog sit sværd og skar sin lange kappe midt over, og gav halvdelen til tiggeren. Det var en stor gestus, da halvdelen af kappen var hærens ejendom og den anden halvdel Saint Martins. På den måde havde officeren givet alt hvad han ejede. Efterfølgende siges det at Saint Martin udførte flere mirakler.

Da han døde i år 397, blev hans relikvier opbevaret i klosteret i Saint Martin de Tours. Abbeden af Saint Martin de Tours blev den første vindyrker og producent af Chablis, da han bosatte sig i Obédiencerie i Chablis i det 9. århundrede. Saint Martins relikvier blev her opbevaret i 10 år fra år 877 til år 887, men truslen fra Normannerne i nord, gjorde det nødvendigt at flytte relikvierne til et sikkert sted. Obédiencerie i Chablis er således fødestedet for Chablis vin, og i dag ejet af Domaine Laroche.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Ejer: Laroche
Årgang: 2013
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Areal: 60 ha
Jordbund: Meget kalkholdig, dannet af fossiler fra juratiden.
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Gæring: Drueklaserne presses i pneumatiske presse. Kølig bundfældning i 12 timer ved 12-15ºC i store tanke sikrer en særdeles klar most. 21 dages gæring i ståltanke ved 17ºC
Lagring: 8 måneders lagring med druestilkene i ståltanke. Minimal filtrering for at bevare mest mulig karakter
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12º C.

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

15.09.2014 Medaljer til Boschendal

Dobbelt guldmedalje til Boschendal

Både Boschendal Lanoy og Boschendal Larone vandt guldmedalje ved den seneste MUNDUS VINI smagning i Tyskland

Se vinbeskrivelser her:
Boschendal Lanoy
Boshchendal Larone