http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ogier Chateauneuf-du-Pape, Reine JeanneHesketh, Coonawarra, Cab.Sauvignon

Laroche, Chablis Les Fourchaumes Premier Cru
Forstør billede


Laroche, Chablis Les Fourchaumes Premier Cru

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.375 ltr.

Varenr: 35542

Domaine Laroche

Chablis Premier Cru Les Fourchaumes

Historien om Domaine Laroche starter i 1850, og er tæt forbundet til udviklingen af Chablisområdet og dets vinmarker. På det tidspunkt er der hverken juridiske afgrænsninger af markerne, og heller ingen drueklassifikationer. Vinproducenterne måtte blot udforske området for at finde de bedste placeringer.

Laroche var blandt disse pionerer, og et århundrede senere og ved ubønhørlig teknisk innovation afslører vinene fra Laroche den karakteristiske profil fra deres terroirs og særligt den bemærkelsesværdige Chablis  karakteristik.

Den endeløse søgen efter ekstraordinære terroirs har været et vartegn for Laroche gennem de sidste 20 år og Laroche har marker i både Languedoc, Chile og Sydafrika.

Les Fourchaumes er en af de mest prestigefyldte Premier Cru marker i Chablis. Herfra kommer saftige, elegante vine med flot mineralitet, sarte noter Udbud af hvide blomster og frugtplantage.

Domaine Laroche ejer 7,65 ha af denne store Premier Cru mark. Skråninger er sydvestvendte og er godt beskyttet mod de nordlige vinde, hvilket modner druerne optimalt. Vinmarken er tilplantet med meget gamle vinstokke med stor personlighed.

Vinen er fin gylden, med en duft af citrus, smør, pære og melon. Smagen er kraftig med fersken, grønne æbler, citrus, mineralitet og en smule røgede toner.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Ejer: Laroche
Årgang: 2010
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 37,5 cl
Lukning: Skruelåg
Areal: 7,65 ha
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Gæring: Druerne presses i pneumatiske presse. Kølig bundfældning i 12 timer ved 12-15ºC i store tanke sikrer en særdeles klar most. 21 dages gæring ved 18ºC.
Lagring: 9 måneders lagring. 85 % i ståltanke og 15 % i 3-4 år gamle franske egetræsfade.
Filtrering: Kun let filtreret, for at bevare mest muligt af vinens karakter.
Alkohol: 12 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12ºC. Kan med fordel dekanteres 1 time før servering

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".