http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ogier Cotes du Rhone Villages, Plan de DieuAstraio, Viognier Toscana

Laroche, Chablis Les Blanchots Grand Cru
Forstør billede


Laroche, Chablis Les Blanchots Grand Cru

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 35550

Domaine Laroche

Chablis Crand Cru Les Blanchots

Historien om Domaine Laroche starter i 1850, og er tæt forbundet til udviklingen af Chablisområdet og dets vinmarker. På det tidspunkt er der hverken juridiske afgrænsninger af markerne, og heller ingen drueklassifikationer. Vinproducenterne måtte blot udforske området for at finde de bedste placeringer.

Laroche var blandt disse pionerer, og et århundrede senere og ved ubønhørlig teknisk innovation afslører vinene fra Laroche den karakteristiske profil fra deres terroirs og særligt den bemærkelsesværdige Chablis  karakteristik.

Den endeløse søgen efter ekstraordinære terroirs har været et vartegn for Laroche gennem de sidste 20 år og Laroche har marker i både Languedoc, Chile og Sydafrika.

Grand Cru vinmarken Les Blanchots har fået sit navn efter det hvide kimmeridge ler på disse usædvanligt stejle skråninger. Man kan også finde både grønt og blåt ler og ammonitter (blækspruttefosiller) på op til 70 cm. En god cocktail for palæontologer og for vinstokkene, en ideel kombination til at holde den rette mængde vand til rødderne.

Duften er utrolig kompleks, aromatisk og meget imødekommende med æbler, røg, fersken, hø, terroir og en anelse grøn anis, toast, friske nødder og mineralitet. Smagen er kraftig med bl.a. æbler, røg, toast og nødder. Dejlig syre og mineralitet. Smagen er lang og kraftig.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Ejer: Laroche
Årgang: 2009
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Areal: 4,56 ha (12,68 ha total)
Jordbund: Kimmeridge kalk
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Dyrkningsmetode: Der pløjes mellem vinstokken for at lufte jorden. Vinstokken beskæres og trimmes med håndkraft.
Høst: Druerne håndplukkes.
Gæring: De hele drueklaser presses i pneumatiske presse, og mosten bundfælder i 12 timer ved 10-12°C i store kar. Herefter gæring ved 20°C i 3 uger.
Lagring: 20% af vinen lagres i franske egetræsfade, hvoraf 25 % er nye.
Lagringspotentiale: Vinen må gerne ligge 10-12 år for at være fuldtudviklet.
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12ºC

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

30.09.2010 Medaljeregn fra Decanter

Decanter World Wine Awards 2010

En stribe af vore vine er blevet hædret med medaljer ved Decanter World Wine Awards 2010

Læs mere...