http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ogier Gigondas, Duc de MayreuilHesketh, "Twist of Fate" Cab. Sauvignon

Laroche, Chablis La Reserve De L'Obedience Grand Cru
Forstør billede


Laroche, Chablis La Reserve De L'Obedience Grand Cru

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 35570

Domaine Laroche

Chablis Grand Cru La Réserve de l’Obédience

Historien om Domaine Laroche starter i 1850, og er tæt forbundet til udviklingen af Chablisområdet og dets vinmarker. På det tidspunkt er der hverken juridiske afgrænsninger af markerne, og heller ingen drueklassifikationer. Vinproducenterne måtte blot udforske området for at finde de bedste placeringer.

Laroche var blandt disse pionerer, og et århundrede senere og ved ubønhørlig teknisk innovation afslører vinene fra Laroche den karakteristiske profil fra deres terroirs og særligt den bemærkelsesværdige Chablis  karakteristik.

Den endeløse søgen efter ekstraordinære terroirs har været et vartegn for Laroche gennem de sidste 20 år og Laroche har marker i både Languedoc, Chile og Sydafrika.

Druerne til Chablis Grand Cru La Réserve de l’Obédience kommer fra 8 forskellige parceller på Grand Cru marken Blanchots. Alle med hvert sit særkende, der giver druerne nogle særlige karakteristika. De forskellige partier vinificeres hver for sig, og efter 7-8 måneders lagring blendes vinen af de allerbedste partier. Der indgår op til 70 komponenter i den færdige vin.

Vinen er resultatet af en række blindsmagninger efter en særlig trekantmetode. På et stort bord tegnes en trekant hvor spidserne indikerer henholdsvis manglende intensitet, atypisk aroma og utilstrækkelig syre. Vinene fra de 8 parceller smages og placeres efter deres egenskaber i trekanten. De vine der placeres i midten af trekanten er perfekt afbalanceret og bruges til at komponere La Réserve de l’Obédience.

Vinen er intens frugtagtig med minerale overtoner og velafbalanceret frisk syre. God lang eftersmag med delikat tekstur.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Ejer: Laroche
Årgang: 2011
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Areal: 4,56 ha i 8 forskellige parceller (Les Blanchots 12,68 ha total)
Jordbund: Kimmeridge kalk
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Dyrkningsmetode: Der pløjes mellem vinstokken for at lufte jorden. Vinstokken beskæres og trimmes med håndkraft.
Høst: Druerne håndplukkes.
Gæring: De hele drueklaser presses i pneumatiske presse, og mosten bundfælder i 12 timer ved 12-15°C i store kar. Herefter gæring ved 20°C i 3 uger.
Lagring: 30% af vinen lagres i franske egetræsfade, hvoraf 25 % er nye.
Lagringspotentiale: Vinen er yderst harmonisk efter 4-5 år, men viser sit fulde potentiale efter 10-12 år.
Alkohol: 12 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

24.07.2014 Aurora blandt Verdens bedste vine!

Aurora Moscatel nr. 56 af verdens bedste vine!

Aurora Moscatel er blevet placeret som nr. 56 af de 100 bedste vine i verden, og er den højest placerede brasilianske vin på listen! Vinen er desuden den næstbedste mousserende vin (eksklusive champagne) på listen.

Det er ”World Association of Journalists and Writers of Wine and Spirits” (WAWWJ) der har udarbejdet listen på baggrund af 51.617 medaljer uddelt i 75 internationale konkurrencer i 67 lande.

Se hele listen på www.wawwj.com