Produkter

Laroche Chablis Grand Cru La Reserve de l´Obédience Les Blanchots

35570
Aperitif
Aperitif
Fisk, lys
Fisk, lys
Fois gras
Fois gras
Ost
Ost
Skaldyr
Skaldyr

Skala

Beskrivelse

Domaine Laroche

Chablis Grand Cru La Réserve de l’Obédience

Historien om Domaine Laroche starter i 1850, og er tæt forbundet til udviklingen af Chablisområdet og dets vinmarker. På det tidspunkt er der hverken juridiske afgrænsninger af markerne, og heller ingen drueklassifikationer. Vinproducenterne måtte blot udforske området for at finde de bedste placeringer.

Laroche var blandt disse pionerer, og et århundrede senere og ved ubønhørlig teknisk innovation afslører vinene fra Laroche den karakteristiske profil fra deres terroirs og særligt den bemærkelsesværdige Chablis  karakteristik.

Den endeløse søgen efter ekstraordinære terroirs har været et vartegn for Laroche gennem de sidste 20 år og Laroche har marker i både Languedoc, Chile og Sydafrika.

Druerne til Chablis Grand Cru La Réserve de l’Obédience kommer fra 8 forskellige parceller på Grand Cru marken Blanchots. Alle med hvert sit særkende, der giver druerne nogle særlige karakteristika. De forskellige partier vinificeres hver for sig, og efter 7-8 måneders lagring blendes vinen af de allerbedste partier. Der indgår op til 70 komponenter i den færdige vin.

Vinen er resultatet af en række blindsmagninger efter en særlig trekantmetode. På et stort bord tegnes en trekant hvor spidserne indikerer henholdsvis manglende intensitet, atypisk aroma og utilstrækkelig syre. Vinene fra de 8 parceller smages og placeres efter deres egenskaber i trekanten. De vine der placeres i midten af trekanten er perfekt afbalanceret og bruges til at komponere La Réserve de l’Obédience.

Vinen er intens frugtagtig med minerale overtoner og velafbalanceret frisk syre. God lang eftersmag med delikat tekstur.

Information

Land
Frankrig
Region
Bourgogne
Distrikt
CHABLIS
Årgang
2011
Alc %
12,0
Lukning
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Chardonnay
Andet
Eksklusiv
Anvendelse
- Aperitif
- Fisk, lys
- Fois gras
- Ost
- Skaldyr
Drueandel
- Chardonnay 100%
Lagring
Delvis fadlagret
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
fyldig
Download som PDF