http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ogier Cotes du Rhone, Gentilhomme - RougeLaroche, Chablis Les Vaillons, Premier Cru

Mas la Chevaliere, Peyroli Chardonnay
Forstør billede


Mas la Chevaliere, Peyroli Chardonnay

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 31220

Mas la Chevaliere

Vignoble Peyroli, Chardonnay

Historien om Domaine Laroche starter i 1850, og er tæt forbundet til udviklingen af Chablisområdet og dets vinmarker. På det tidspunkt er der hverken juridiske afgrænsninger af markerne, og heller ingen drueklassifikationer. Vinproducenterne måtte blot udforske området for at finde de bedste placeringer.

Laroche var blandt disse pionerer, og et århundrede senere og ved ubønhørlig teknisk innovation afslører vinene fra Laroche den karakteristiske profil fra deres terroirs og særligt den bemærkelsesværdige Chablis  karakteristik.

Den endeløse søgen efter ekstraordinære terroirs har været et vartegn for Laroche gennem de sidste 20 år og Laroche har marker i både Languedoc, Chile og Sydafrika.

Alle druer til Mas La Chevaliere, Vignoble Peyroli, Chardonnay kommer fra Laroche’s egne vinmarker omkring Peyroli (40 km nord for Béziers), i 400 til 500 meters højde, hvilket giver varme dage og kølige nætter. Den store temperaturforskel mellem dag og nat kombineret med en jordbund af leret kalksten giver disse vine mineralitet og gør at de modner perfekt, således syre og friskhed bevares.

Mas La Chevaliere, Vignoble Peyroli, Chardonnay har en bleg strågul farve. Duften har intense hvide frugter og hvidt blomsterflor. Smagen er delikat og frisk, med fuldmoden fylde og blødhed i eftersmagen.

Denne vin er velegnet til krebs, hummer, fisk med sauce, thaimad og cremede oste.

Land: Frankrig
Område: Peyroli, AOP Languedoc.
Ejer: Laroche
Årgang: 2011
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Jordbund: Leret kalksten.
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Dyrkningsmetode: Konventionel
Gæring: 3 ugers fermentering ved kun 15ºC i ståltanke og 20 % fermenteret i franske egefade.
Lagring: 14 måneders lagring, 80% i ståltanke, 20% i franske egefade. Minimal filtrering for at bibeholde vinens karakter.
Alkohol: 13,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".