Produkter
Stables Sauvignon Blanc Reserva Ngatarawa
Braiseret ret
Fisk, fed
Kylling
Patéer og terriner
Risotto
Skala
Beskrivelse
Stables Wine ligger på østside af Nordøen i New Zealand, nærmere bestemt 5 km sydvest for byen Napier i den sydlige del af Hawke´s Bay. Fra den første årgang i 1981 satte vinproducenterne Alwyn Corban og Garry Glazebrook ambitionerne højt, og skabte ekstraordinære vine med et prisvindende ry. Præmierne og anerkendelserne fortsætter den dag i dag under den nuværende Wine Maker James Ostergren.
Vingårdens navn – Stables Wine – kommer fra området, hvor man traditionelt har opdrættet væddeløbsheste i verdensklasse. Stables Wine forsøger at overføre disse høje idealer til deres vine.
Denne vin er produceret 100 % på Sauvignon Blanc-druen fra en enkelt vinmark; Gimblett Gravels, Crownthorpe Terraces (Maraekakaho). Maraekakaho regionen (en underregion til Hawke´s Bay) er kendetegnet ved kølige nætter samt varme og solrige dagtimer. Det perfekte klima for modning af Sauvignon Blanc-druer. Vinmarken er anlagt på 6 veldrænede terrasser ned mod Ngaruroro floden, og kun de bedste druer anvendes til denne vin.
Vinifikationen foregår efter de nyeste principper ved lav gæringstemperatur for at bevare friskheden og frugten i vinen, og til denne reservavin anvendes kun ”free run juice”, hvilket vil sige, at man udelukkende anvender den saft, der strømmer naturligt fra de friskplukkede druer inden presningsprocessen. Man lægger druerne i vinpressen, og frugtens vægt tynger druerne således, at saften løber frit uden presning - ”free run juice”. Denne druesaft anses som den absolut bedste.
Stables Reserve Sauvignon Blanc 2020, Hawke´s Bay har en lys gul farve med grønne og gyldne reflekser. Duften er hyldeblomst med noter af citrus og passionsfrugt. Smagen er lang og vedholdende med en markant syre - her aner man fuldmodne tropiske frugter, noter af passionsfrugt og melon.
Stables Reserve Sauvignon Blanc 2020, Hawke´s Bay er særligt velegnet som aperitif eller til skaldyr, hvid fisk, kammuslinger, laks, rejer i cremet sauce eller vegetarretter.
Serveringstemperatur: 10 – 12 ºC.
Information
- Fisk, fed
- Kylling
- Patéer og terriner
- Risotto
- Drikkeklar