Produkter

Bouchard Ainé & Fils Chablis 1. Cru Vaillons

35340
Fisk, fed
Fisk, fed
Ost, mild
Ost, mild
Skaldyr
Skaldyr
Svinekød
Svinekød

Skala

Beskrivelse

Bouchard Aîné Chablis 1. cru Vaillons 2016

Bouchard Aîné & Fils har produceret top Bourgogne vine i over 250 år.

Prestigen omkring denne familie og dets vinhus skyldes det konstante engagement, der er lagt i vinproduktionen. Dette for at sikre en så høj kvalitet som årets høst gør muligt, samt for at bevare den stil og ægthed vinene har opnået gennem mere end 250 år.

Appellationen har fået sit navn fra landsbyen Chablis og har en størrelse på 2675 hektar, hvilket gør den til den mest omfattende ”Landsby”-appellation i Bourgogne. 17 marker der dækker 750 hekta er klassificeret som ”Premier Cru” heriblandt Vaillons.

Vaillons 105 hektar er beliggende på Sereinflodens venstre bred i den sydvestlige del af Chablis og nyder godt af den særligt gunstige eksponering, der medvirker til at vinene får deres velfortjente og fremragende ry.

Chablis ligger i Yonne regionen mellem Paris og Dijon. Denne særlige placering er en af Chablis’ unikke kendetegn, ligesom det berømte terroir lavet af østersfossiler og de hårde dyrkningsforhold i regionen.

Vinen har en klar gylden farve og en aroma der byder på vanilje og mocca med eksotiske undertoner. Smagen er frugtagtig og meget imødekommende med gule frugter som pære og abrikos. Eftersmagen er rund, blød og bemærkelsværdig lang med en honningnote i afslutningen.

Information

Land
Frankrig
Region
Bourgogne
Distrikt
CHABLIS
Årgang
2019
Alc %
13,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Chardonnay
Anvendelse
- Fisk, fed
- Ost, mild
- Skaldyr
- Svinekød
Drueandel
- Chardonnay 100%
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Tør
Download som PDF