http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Königsmosel RieslingChâteau Cantenac Brown 3. Cru Margaux 2014

Amarone della Valpolicella Selezione 2008, Palazzo Maffei
Forstør billede


Amarone della Valpolicella Selezione 2008, Palazzo Maffei

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25750

Amarone DOC della Valpolicella Selezione 2008

Palazzo Maffei

Da vi skulle besøge Palazzo Maffei i bjergene øst for Gardasøen i Italien troede vi, at vi var kørt forkert. Der var meget øde og man kunne kun se vinmarker på alle bjergsiderne. Så pludselig kom ejendommen til syne. Traditionel italiensk landsbyhus udvendigt og eventyrligt flot udstyret inden for. Gulvene er af marmor og kældrene er rigt udsmykket med kunst.

Efter en smagning af de kendte kvalitetsvine fra Palazzo Maffei kom der en undselig flaske på bordet, forsynet med en lidt tarvelig etiket af brunt indpakningspapir. Overraskelsen kom ved smagningen: En fantastisk rødvin fra årgang 2008. Den havde ligget på små træfade i fem år og et år på flaske.

Vinen er fremstillet efter den gamle traditionelle metode, der kaldes ”appassimento”. Druerne er håndplukkede og derefter tørret på bambusmåtter fra høst til udgangen af januar, næste år. Først derefter knuses druerne og sættes til gæring, der varer lidt over 30 dage. Druerne var så modne, at alkoholindholdet nåede 17%!

Farven er utrolig intens. Bouquet’en er ret kraftig med tydeligt præg af kirsebær og krydderier som kanel og vanille. Smagen er stor, rund og varm med en meget lang eftersmag..

Der er kun lavet et meget begrænset parti af denne fantastiske vin, der egner sig til gourmetmad, grillet kød eller lagrede oste.

Land: Italien
Ejer: Palazzo Maffei
Område: Veneto
Druesorter: 70% Corvina, 20% Rondinella og 10% Molinara.
Alkohol: 16%

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine