http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Parducci, Small Lot Blend, ChardonnaySmith Woodhouse 20 Years Port

Recioto Della Valpolicella, Palazzo Maffei
Forstør billede


Recioto Della Valpolicella, Palazzo Maffei

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.500 ltr.

Varenr: 34711

Recioto DOC

Della Valpolicella - Italien

Recioto er om nogen en klassiker i italiensk vinfremstilling, og uden sidestykke den bedste dessertvin der laves i Italien. Recioto betyder øre, og henviser til de øverste og yderste druer på hver klase, da de kaldes klasens ører. Placeringen betyder at netop disse druer har fået den maksimale sol, og dermed er modnet helt perfekt.

Inden presningen er druerne tørret i ca. 140 dage på stråmåtter, hvorved deres vandindhold er reduceret med 30 – 40%. Denne hårde udvælgelse af druerne betyder at der gennemsnitligt kun laves 1 - 1½ flaske Recioto pr. vinstok.

Recioto er faktisk en Amarone, hvor gæringen standses inden alt sukkeret i druesaften er omdannet til alkohol. Dette giver en utrolig kompleks sød vin, med en dyb varm granatrød farve. Den karakteristiske bouquet, der især er præget af moden blomme og rosin, giver også indtryk af cedertræ, lakrids og en fløjlsblød fyldig fedme, der gør denne vin til noget helt specielt.

Italienerne bruger også denne vin som en „meditationsvin“ der nydes en stille stund – og helst sammen med én man holder rigtig meget af. Recioto er kendt for at være næsten udødelig, og vil som minimum være fremragende 15 – 20 år fra høståret. Serveres ved 20ºC.

Land: Italien
Ejer: Palazzo Maffei
Område: Veneto
Druesorter: 65% Corvina, 30% Rondinella, 5% Molinara
Alkohol: 12%
Flaskestørrelse: 50 cl

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen




Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

31.03.201 Medalje til Le Reviseur

Guldmedalje til Le Reviseur XO Cognac

Le Reviseur XO Cognac har vundet GULDMEDALJE ved San Francisco World Spirits Competition 2011. Konkurrencen blev afholdt 18.-20. marts 2011 på Hotel Nikko i San Francisco og var den 11. og hidtil største. 1.106 produkter fra 61 lande deltog i konkurrencen.

Se hele beskrivelsen her