http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Cuesta Dry Olorosso SherryKia Ora, Sauvignon Blanc, Marlborough

Ogier Chateauneuf-du-Pape Clos de l'Oratorie
Forstør billede


Ogier Chateauneuf-du-Pape Clos de l'Oratorie

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 35370

Ogier Châteauneuf-du-Pape

Clos de l’Oratorie des Papes

Ogier et Fils blev grundlagt af Christophe Ogier som et negociantfirma i 1859. Først i 1948 blev man negociant-éleveur, dvs. fik egne kældre til at blande og færdiggøre de vine, man købte hos vinbønderne. Få år senere fusionerede Ogier et Fils med firmaet Caves des Papes. Det nye firma har heddet Ogier - Caves des Papes indtil 2008, hvor det kom til at hedde Ogier.

I 1999 blev et større domæne i Chateauneuf du Pape til salg, fordi ingen arvinger ønskede at overtage stedet. Det var Clos de l’Oratoire des Papes, som i 25 år havde været drevet af enken efter Leonce Amouroux. I 2000 blev Société Léonce Amouroux med 20 ha. vinmarker overtaget af Ogier. Vinene fra Clos de l’Oratoire des Papes har siden været holdt adskilt fra den øvrige produktion hos Ogier, og etiketterne er uændrede siden 1926, hvor de første vine blev aftappet under domænenavnet.

Selvom Châteauneuf-du-Papes vinmarker er mest kendt for deres store røde vine (der tegner sig for 95% af appellationen, hvoraf de fleste laves af Grenache druer, vil kendere let kunne afsløre regionens storslåede terroir i denne vin.

Vinens legendariske navn er inspireret af et lille kapel fra 1800-tallet, der står i kanten af vinmarken. Kapellet er dedikeret til Sankt Markus, der skuer ud over markerne, og er afbilledet på etiketten.

To parceller med kalkstensjord i Clos de l’Oratoire er særligt udvalgt til at skabe denne vin, der er lige så delikat som den er sjælden, til glæde for dem, der søger ekstraordinær friskhed og mineralsk karakter.

Vinen drager fordel af den fabelagtige diversitet i jordbunden der går fra kalksten, sand, store runde sten til rødt ler.

Vinen er et harmonisk blend der giver en levende og sprød vin med blomstrende aroma med saftige pærer, ferskner og honning. Smagen er kraftig og krydret med noter af brændte mandler, en anelse fersken, pære og let bitterhed. Lang, frisk, mineralsk eftersmag.

Land: Frankrig
Område: Rhône
Ejer: Ogier
Årgang: 2013
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Hovedsagligt kalksten.Rousanne druer fra “Combes Masques” område, resten fra “Esquierrons”
Vinstokke: 25 år gamle
Druesammensætning: 30 % Grenache Blanc, 30 % Clairette, 30 % Roussane, 10 % Bourboulenc
Høst: Druerne håndplukkes i små kurve og første sortering sker i vinmarken.
Gæring: 24 timers bundfældning ved lav temperatur efter presning af druerne. Clairette gærer i 300 liters nye egetræsfade, resten i ståltanke ved 18/19ºC
Lagring: 4 mdr i ståltanke. Clairette lagres med gærresterne.
Alkohol: 13,5 %

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".