http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Lanson Black Label Brut - 3 ltr.Kia Ora, Sauvignon Blanc, Marlborough

Ogier Chateauneuf-du-Pape Clos de l'Oratorie
Forstør billede


Ogier Chateauneuf-du-Pape Clos de l'Oratorie

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 35370

Ogier Châteauneuf-du-Pape

Clos de l’Oratorie des Papes

Ogier et Fils blev grundlagt af Christophe Ogier som et negociantfirma i 1859. Først i 1948 blev man negociant-éleveur, dvs. fik egne kældre til at blande og færdiggøre de vine, man købte hos vinbønderne. Få år senere fusionerede Ogier et Fils med firmaet Caves des Papes. Det nye firma har heddet Ogier - Caves des Papes indtil 2008, hvor det kom til at hedde Ogier.

I 1999 blev et større domæne i Chateauneuf du Pape til salg, fordi ingen arvinger ønskede at overtage stedet. Det var Clos de l’Oratoire des Papes, som i 25 år havde været drevet af enken efter Leonce Amouroux. I 2000 blev Société Léonce Amouroux med 20 ha. vinmarker overtaget af Ogier. Vinene fra Clos de l’Oratoire des Papes har siden været holdt adskilt fra den øvrige produktion hos Ogier, og etiketterne er uændrede siden 1926, hvor de første vine blev aftappet under domænenavnet.

Selvom Châteauneuf-du-Papes vinmarker er mest kendt for deres store røde vine (der tegner sig for 95% af appellationen, hvoraf de fleste laves af Grenache druer, vil kendere let kunne afsløre regionens storslåede terroir i denne vin.

Vinens legendariske navn er inspireret af et lille kapel fra 1800-tallet, der står i kanten af vinmarken. Kapellet er dedikeret til Sankt Markus, der skuer ud over markerne, og er afbilledet på etiketten.

To parceller med kalkstensjord i Clos de l’Oratoire er særligt udvalgt til at skabe denne vin, der er lige så delikat som den er sjælden, til glæde for dem, der søger ekstraordinær friskhed og mineralsk karakter.

Vinen drager fordel af den fabelagtige diversitet i jordbunden der går fra kalksten, sand, store runde sten til rødt ler.

Vinen er et harmonisk blend der giver en levende og sprød vin med blomstrende aroma med saftige pærer, ferskner og honning. Smagen er kraftig og krydret med noter af brændte mandler, en anelse fersken, pære og let bitterhed. Lang, frisk, mineralsk eftersmag.

Land: Frankrig
Område: Rhône
Ejer: Ogier
Årgang: 2013
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Hovedsagligt kalksten.Rousanne druer fra “Combes Masques” område, resten fra “Esquierrons”
Vinstokke: 25 år gamle
Druesammensætning: 30 % Grenache Blanc, 30 % Clairette, 30 % Roussane, 10 % Bourboulenc
Høst: Druerne håndplukkes i små kurve og første sortering sker i vinmarken.
Gæring: 24 timers bundfældning ved lav temperatur efter presning af druerne. Clairette gærer i 300 liters nye egetræsfade, resten i ståltanke ved 18/19ºC
Lagring: 4 mdr i ståltanke. Clairette lagres med gærresterne.
Alkohol: 13,5 %

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.03.2012 Paul Symington awarded

Paul Symington er som den første fra Douro og Portugal, blevet udnævnt til “Decanter Man of the Year 2012”.

Læs mere her (pdf)