http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Lanson Rosé Label Brut RoséChartreuse de Coutet, Sauternes

Ogier Rasteau AOC, Hélianthe
Forstør billede


Ogier Rasteau AOC, Hélianthe

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 22280

Ogier Rasteau

Hélianthe

Ogier et Fils blev grundlagt af Christophe Ogier som et negociantfirma i 1859. Først i 1948 blev man negociant-éleveur, dvs. fik egne kældre til at blande og færdiggøre de vine, man købte hos vinbønderne. Få år senere fandt en fusion sted med et lignende firma, Caves des Papes. Det nye firma har heddet Ogier - Caves des Papes indtil 2008, hvor det kom til at hedde Ogier.

Det siges, at de første vinstokke blev plantet i Rasteau for mere en 2000 år siden. Det tidligste skriftlige vidnesbyrd stammer fra 1414, hvor en jordebog (grundlag for afgifter til lensherren) opregner 30 ha med et udbytte på 6 hl/ha. Den første egentlige statistiske opregning af vinene fandt sted i 1817

Appellationen Rasteau omfatter kun rødvine, og druerne til Ogier, Rasteau AOP, Helianthe, høstes i godkendte områder i kommunen. Kommunens samlede areal er 1881 ha (18,81 km2), hvoraf mere end halvdelen er beplantet med vinstokke. Der er rimeligt store højdeforskelle på vinmarkerne. Højden i kommunen varierer mellem 117 og 366 m.o.h.

Rødvinen er rubin rød. I duften møder man overmodne brombær og jordbær med et strejf af peber, vilde timian, lyng og mos. Smagen er rund og kraftfuld, med en stærk middelhavskarakter. Rig på frugt og med silkebløde tanniner.

Ogier, Rasteau AOP, Helianthe er velegnet til krydret og kraftigt kød, BBQ, vildt og ost.

Land: Frankrig
Område: Rasteau AOP
Ejer: Ogier
Årgang: 2012
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Rød kalkholdig sandsten i skelet jord på mergel.
Druesammensætning: 74 % Grenache, 10 % Syrah, 8 % Mourvèdre og 8% Carignan
Høst: Druerne håndplukkes i små kurve og første sortering sker i vinmarken.
Gæring: Kølig før-gæring af druerne ved 12°C i 4 dage, herefter gæring ved 27-28°C. i 25 dage for Grenache og 35 dage for de øvrige druer. Under fermenteringen cirkuleres vinen forsigtigt ved at pumpe vinen fra bunden op i toppen af gæringstankene.
Lagringspotentiale: Bliver mere blød og runder efter et par års lagring.
Alkohol: 14,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 16-18°C

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

Rosévin



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine