http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Leyrat XO NapoleonLaroche, Chablis La Reserve De L'Obedience Grand Cru

Ogier Gigondas, Duc de Mayreuil
Forstør billede


Ogier Gigondas, Duc de Mayreuil

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 22290

Ogier Gigondas

Duc de Mayreuil

Ogier et Fils blev grundlagt af Christophe Ogier som et negociantfirma i 1859. Først i 1948 blev man negociant-éleveur, dvs. fik egne kældre til at blande og færdiggøre de vine, man købte hos vinbønderne. Få år senere fandt en fusion sted med et lignende firma, Caves des Papes. Det nye firma har heddet Ogier - Caves des Papes indtil 2008, hvor det kom til at hedde Ogier.

Gigondas kom for alvor på vinkortet, da det fik egen appellation i 1971. Indtil da var Gigondas blot en af mange mindre kommuner i det sydlige Rhône. Den charmerende by ligger ved foden af Dentellerne og mange af de bedste vine kommer fra skråninger bag byen. Der bliver først og fremmest produceret rødvin i Gigondas. 93% er rødvin og 7% er rosé. Der er dog også en mindre del hvidvin, men altså ikke nok til at indgå i statistikken.

Grenache druen er dominerende og udgør mellem 65-80% af de fleste vine. Syrah og Mourvedre er dog blevet hyppigt tilplantet de senere år og udgør en større og større andel. Der er enddog specialcuveer, der udelukkende er fremstillet på f.eks. Syrah.

Gigondas bliver ofte sammenlignet med Chateauneuf-du-Pape. Og der er dog også visse ligheder. Bl.a. er hoveddruerne de samme. Men Gigondas har et køligere mikroklima end Chateauneuf-du-Pape og høstes normalt et par uger senere.

Rødvinen er let rubin rød. Duften er kompleks med aromaer af frugt, kirsebær og strjf af kvas og mentol. Smagen er rund og kraftfuld, med en elegant friskhed. Lang og frugtfyldt eftersmag med strejf af vanilje.

Ogier, Gigondas, Duc de Mayreuil er velegnet til krydret mad og kød, BBQ, gryderetter og ost.

Land: Frankrig
Område: Gigondas AOP
Ejer: Ogier
Årgang: 2011
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Stenet rødt ler aflejret på skråninger og terasser.
Winemaker: Dider Couturier
Høst: Druerne håndplukkes i små kurve og første sortering sker i vinmarken.
Gæring: Kølig før-gæring af druerne ved 12°C i 3 dage. Under fermenteringen cirkuleres vinen forsigtigt ved at pumpe vinen fra bunden op i toppen af gæringstankene.
Lagring: 12 måneder på 1 – 40 år gamle ”Foudres” – store egefade på 60 – 80 hl.
Lagringsspotentiale: Bliver mere blød og runder efter et par års lagring.
Alkohol: 15 %
Anbefalet serveringstemp.:16-18°C

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

Rosévin



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.09.2011 Maru Sushivin på TV2

Dopff au Moulin Maru - Sushivin

Sushivinen fik flot omtale i Go'Morgen Danmark på TV2: "Den smager dælme godt!"

Se klip fra udsendelsen
Se hele beskrivelsen her