Produkter

Ogier Gigondas Les Dentelles

22290
BBQ
BBQ
Gryde
Gryde
Krydret ret
Krydret ret
Ost, kraftig
Ost, kraftig

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Ogier Gigondas

Duc de Mayreuil

Ogier et Fils blev grundlagt af Christophe Ogier som et negociantfirma i 1859. Først i 1948 blev man negociant-éleveur, dvs. fik egne kældre til at blande og færdiggøre de vine, man købte hos vinbønderne. Få år senere fandt en fusion sted med et lignende firma, Caves des Papes. Det nye firma har heddet Ogier - Caves des Papes indtil 2008, hvor det kom til at hedde Ogier.

Gigondas kom for alvor på vinkortet, da det fik egen appellation i 1971. Indtil da var Gigondas blot en af mange mindre kommuner i det sydlige Rhône. Den charmerende by ligger ved foden af Dentellerne og mange af de bedste vine kommer fra skråninger bag byen. Der bliver først og fremmest produceret rødvin i Gigondas. 93% er rødvin og 7% er rosé. Der er dog også en mindre del hvidvin, men altså ikke nok til at indgå i statistikken.

Grenache druen er dominerende og udgør mellem 65-80% af de fleste vine. Syrah og Mourvedre er dog blevet hyppigt tilplantet de senere år og udgør en større og større andel. Der er enddog specialcuveer, der udelukkende er fremstillet på f.eks. Syrah.

Gigondas bliver ofte sammenlignet med Chateauneuf-du-Pape. Og der er dog også visse ligheder. Bl.a. er hoveddruerne de samme. Men Gigondas har et køligere mikroklima end Chateauneuf-du-Pape og høstes normalt et par uger senere.

Rødvinen er let rubin rød. Duften er kompleks med aromaer af frugt og kirsebær. Smagen er rund og kraftfuld, med en elegant friskhed. Lang og frugtfyldt eftersmag med strejf af vanilje.

Ogier, Gigondas, Duc de Mayreuil er velegnet til krydret mad og kød, BBQ, gryderetter og ost.

Information

Land
Frankrig
Region
Rhône
Distrikt
Gigondas
Årgang
2018
Alc %
15,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Granache
- Mourvedre
- Syrah
Andet
Eksklusiv
Anvendelse
- BBQ
- Gryde
- Krydret ret
- Ost, kraftig
Lagring
12 måneders fadlagring
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF