http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bouchard Aîné & Fils MercureyLaroche, Chablis Les Fourchaumes Premier Cru

Ogier Chateauneuf-du-Pape, Reine Jeanne
Forstør billede


Ogier Chateauneuf-du-Pape, Reine Jeanne

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 22380

Ogier Châteauneuf-du-Pape

Reine Jeanne

Ogier et Fils blev grundlagt af Christophe Ogier som et negociantfirma i 1859. Først i 1948 blev man negociant-éleveur, dvs. fik egne kældre til at blande og færdiggøre de vine, man købte hos vinbønderne. Få år senere fusionerede Ogier et Fils med firmaet Caves des Papes. Det nye firma har heddet Ogier - Caves des Papes indtil 2008, hvor det kom til at hedde Ogier.

I 1999 blev et større domæne i Chateauneuf du Pape til salg, fordi ingen arvinger ønskede at overtage stedet. Det var Clos de l’Oratoire des Papes, som i 25 år havde været drevet af enken efter Leonce Amouroux. I 2000 blev Société Léonce Amouroux med 20 ha. vinmarker overtaget af Ogier. Vinene fra Clos de l’Oratoire des Papes har siden været holdt adskilt fra den øvrige produktion hos Ogier, og etiketterne er uændrede siden 1926, hvor de første vine blev aftappet under domænenavnet.

Reinne Jeanne er en harmonisk blanding af udvalgte Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault druer, lagret i egetræsfade i de gamle kældre under den historiske by.

Vinen har en dyb rød farve med violette stråler. Den er intens og elegant. Særdeles harmonisk med røde frugter som kirsebær, hindbær og solbær, der akkompagneres af sorte peberkorn, eucalyptus og lædernoter. Smagen er frisk og langvarig med fyldige frugter og en attraktiv tannin.

Land: Frankrig
Område: Chateauneuf-du-Pape
Ejer: Ogier
Årgang: 2012
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Terrasser med store kiselholdige rullesten og sandet rødt ler.
Druesammensætning: Greanche, Syrah, Mourvèdre og Cinsault
Gæring: Delvis afstilkning. Ca. 15 % afstilkes ikke. Kølig maceration i 4 dage ved 12°C med to omrøringer. Herefter  21-30 dages gæring ved 26°C for Syrah og Cinsault, 30°C for de øvrige druetyper
Lagring: 12 måneder i store egetræsfade (foudres, 600-800 ltr. fra 1 til 40 år gamle)
Alkohol: 14 %

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

Rosévin



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

01.03.2013 Dopff au Moulin på TV2

Dopff au Moulin Grand cru Schoenenbourg 2008

DECANTER INTERNATIONAL TROPHY: Best Riesling over £10

Malene Smidt Hertz anmelder prisvindende vine i GO' Morgen-tv på TV2.

"Den gider man godt drikke hele weekenden!"
"Ja, eller hele året!"

2. klip fra udsendelsen (Vinen indtages med laks med røget bacon)