Produkter

Ogier Chateauneuf-du-Pape L’Âme

22380
And
And
BBQ
BBQ
Mørkt kød
Mørkt kød
Vildtkød
Vildtkød

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Ogier Châteauneuf-du-Pape

Reine Jeanne

Ogier et Fils blev grundlagt af Christophe Ogier som et negociantfirma i 1859. Først i 1948 blev man negociant-éleveur, dvs. fik egne kældre til at blande og færdiggøre de vine, man købte hos vinbønderne. Få år senere fusionerede Ogier et Fils med firmaet Caves des Papes. Det nye firma har heddet Ogier - Caves des Papes indtil 2008, hvor det kom til at hedde Ogier.

I 1999 blev et større domæne i Chateauneuf du Pape til salg, fordi ingen arvinger ønskede at overtage stedet. Det var Clos de l’Oratoire des Papes, som i 25 år havde været drevet af enken efter Leonce Amouroux. I 2000 blev Société Léonce Amouroux med 20 ha. vinmarker overtaget af Ogier. Vinene fra Clos de l’Oratoire des Papes har siden været holdt adskilt fra den øvrige produktion hos Ogier, og etiketterne er uændrede siden 1926, hvor de første vine blev aftappet under domænenavnet.

Reinne Jeanne er en harmonisk blanding af udvalgte Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault druer, lagret i egetræsfade i de gamle kældre under den historiske by.

Vinen har en dyb rød farve med violette stråler. Den er intens og elegant. Særdeles harmonisk med røde frugter som kirsebær, hindbær og solbær, der akkompagneres af sorte peberkorn, eucalyptus og lædernoter. Smagen er frisk og langvarig med fyldige frugter og en attraktiv tannin.

Information

Land
Frankrig
Region
Rhône
Distrikt
Chateauneuf-du-Pape
Årgang
2017
Alc %
14,5
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Cinsault
- Grenache
- Mourvedre
- Syrah
Andet
Økologisk
Anvendelse
- And
- BBQ
- Mørkt kød
- Vildtkød
Lagring
12 måneders fadlagring
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF