http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
JuleakvavitDopff au Moulin Riesling Grand Cru Schoenenbourg de Riquewihr 2010

Cremant de Bourgogne Patriarche
Forstør billede


Cremant de Bourgogne Patriarche

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 51650

Decanter World Wine Awards 2010: BRONZEdecanter-bronce

Crémant de Bourgogne

Patriarche

Firmaet Patriarche er grundlagt i 1780 og har hovedkontor i Beaune i Bourgogne. Af byens utallige vinkældre, der findes under gaderne ejer Patriarche langt størstedelen. Her opbevares de fineste vine fra firmaets utallige vinegårde i Bourgogne.

De stolte traditioner håndhæves også ved fremstilling af denne eksklusive Cremant de Bourgogne: Druerne udvælges nøje fra marker i flere egne af Bourgogne og vinificeres efter strenge kvalitetskrav. Den fejlfri balance opnås gennem anvendelse af forskellige druesorter: Chardonnay giver finesse og elegance, Pinot Noir giver fylde og krop, Gamay forfiner og giver lethed og en lille smule Aligoté giver liv og friskhed.

Vinen fremstilles efter traditionel ”Champagne-metode” med eftergæring på flasken. Gæringen med bundfaldet varer hos Patriarche mellem 15 og 18 måneder, hvilket er usædvanligt længe. Dette tilføjer den færdige Cremant et flot præg af modenhed og fylde.

Resultatet er en Cremant med en flot, bleggul farve, imponerende livlige bobler og en oplevelse af en særligt blød mousseren. Aromaen er elegant og udtryksfuld med noter af citrus og tørret frugt. Den harmoniske smag med fin frugt afsluttes af en vedvarende, fyldig eftersmag.

Et festligt glas som aperitif og også en flot ledsager til retter med f.eks laks.
Serveres bedst ved 6-8 °C.

Ejer: Patriarche Père et Fils
Land: Frankrig
Område: Bourgogne
Druesorter: 45% Chardonnay, 35% Pinot Noir, 15% Gamay, 5% Aligoté

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".