Produkter

Patriarche Cremant de Bourgogne Brut

51650
Fisk, fed
Fisk, fed
Ost, mild
Ost, mild
Skaldyr
Skaldyr

Skala

Beskrivelse

Crémant de Bourgogne

Patriarche

Firmaet Patriarche er grundlagt i 1780 og har hovedkontor i Beaune i Bourgogne. Af byens utallige vinkældre, der findes under gaderne ejer Patriarche langt størstedelen. Her opbevares de fineste vine fra firmaets utallige vinegårde i Bourgogne.

De stolte traditioner håndhæves også ved fremstilling af denne eksklusive Cremant de Bourgogne: Druerne udvælges nøje fra marker i flere egne af Bourgogne og vinificeres efter strenge kvalitetskrav. Den fejlfri balance opnås gennem anvendelse af forskellige druesorter: Chardonnay giver finesse og elegance, Pinot Noir giver fylde og krop, Gamay forfiner og giver lethed og en lille smule Aligoté giver liv og friskhed.

Vinen fremstilles efter traditionel ”Champagne-metode” med eftergæring på flasken. Gæringen med bundfaldet varer hos Patriarche mellem 15 og 18 måneder, hvilket er usædvanligt længe. Dette tilføjer den færdige Cremant et flot præg af modenhed og fylde.

Resultatet er en Cremant med en flot, bleggul farve, imponerende livlige bobler og en oplevelse af en særligt blød mousseren. Aromaen er elegant og udtryksfuld med noter af citrus og tørret frugt. Den harmoniske smag med fin frugt afsluttes af en vedvarende, fyldig eftersmag.

Et festligt glas som aperitif og også en flot ledsager til retter med f.eks laks.
Serveres bedst ved 6-8 °C.

 

Decanter World Wine Awards 2010: BRONZE

Information

Producent
Land
Frankrig
Region
Bourgogne
Årgang
Non Vintage (NV)
Alc %
12,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Aligoté
- Chardonnay
- Gamay
- Pinot Noir
Anvendelse
- Fisk, fed
- Ost, mild
- Skaldyr
Drueandel
- Alligoté 5%
- Chardonnay 45%
- Gamay 15%
- Pinot Noir 35%
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Tør
Download som PDF