Produkter

Dominio de Pingus 2009

10055
BBQ
BBQ
Eksotisk mad
Eksotisk mad
Grillret
Grillret
Mørkt kød
Mørkt kød
Oksekød
Oksekød

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Pingus 2009, Dominio de Pingus Ribera del duero
Dette er historien om den danske winemaker Peter Sisseck. Hans fascination for vin stammer fra onklen Peter Vinding, som han besøgte på Chateau Landiras i Graves. Efterfølgende tog han til Chateau Rahoul ligeledes i Graves og til Sonoma i Californien, hvor han arbejdede sammen med Zelma Long på Simi Winery.

Efterfølgende uddannede Peter Sisseck sig som landbrugstekniker i København, hvorefter han flyttede tilbage til onklens vingård i Graves.

Han kom til Ribera del Duero i 1990, og tog stillingen som teknisk direktør på Hacienda Monasterio-vingården. Han var fascineret af det barske og tørre landskab. Her udviklede Peter en tro på regionens potentiale for skabelsen af en ægte kvalitetsvin. Hvad der skulle have været et kort ophold, blev begyndelsen til en livslang kærlighed til området.

Hans ivrige søgen efter at finde det perfekte terroir med gamle ekstraordinære vinstokke blev endelig belønnet, da han stødte på de gamle vinmarker i La Horra. Med dette dyrebare fund var Pingus' historie på vej til at begynde.

Årgang 1995 blev den første årgang af Pingus (Peter Sissecks kælenavn), og for første gang blev en spansk vin løftet til podiet af verdens 100 bedste vine af den respekterede vinguru Rober Parker med den højeste score på 98 points for nogen spansk vin. Robert Parker gav fadprøven 96/100 points.

"En af de største unge røde vine, jeg nogensinde har smagt" skrev Robert Parker Jr. (1998).

Siden er populariteten og priserne bare steget og steget. Tempranillo-druerne til Pingus´ håndplukkes, druerne presses kun let, vinifikationen foregår ved lav temperatur, vinen filtreres ikke, og lagres 200 % på nye egetræsfade, hvilket betyder, at vinen efter lagring på helt nye fade omstikkes én gang til på helt nye egetræsfade. Frugtkoncentrationen i vinen er så tæt og rig, at vinen på ingen måde kommer til at fremstå med for megen træsmag. Det er helt klart en elite-vin, som beriger én med en oplevelse for livet.

Den berømte vin produceres på Dominio de Pingus i det nordspanske Ribera del Duero. Peter Sisseck fremstiller kun cirka 6000 flasker om året – men i denne årgang 2009 er produktionen helt nede på 300 kasser eller 3.600 flasker.

Årgang 2009 Pingus har fået 97 points af Robert Parker. Og som Parker beskriver, vil denne fantastiske årgang let kunne holde i op til 50 år.

Bør nydes ved en serveringstemperatur på 15 – 18°C

Information

Land
Spanien
Region
Ribera del Duero
Årgang
2009
Alc %
15,5
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
1
Druetype
- Tempranillo
Andet
Eksklusiv
Anvendelse
- BBQ
- Eksotisk mad
- Grillret
- Mørkt kød
- Oksekød
Lagring
Delvis fadlagret
Potentiale
- 8-12 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Kraftig
Download som PDF