http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Barolo Gioso DOCGGajol Blå

Fortant Hill, Cabernet Sauvignon, Terroir de Collines
Forstør billede


Fortant Hill, Cabernet Sauvignon, Terroir de Collines

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 48800

Fortant Hill

Cabernet Sauvignon - Terroir de Collines

Robert Skalli revolutionerede den franske vinverden første gang med Fortant de France, som var den første franske enkeldruevin med druebetegnelse på etiketten. Dengang var det en revolution, for franskmændene havde aldrig før skrevet hvilke druer der indgår i deres vine og de fleste af vinene var/er også cépager – altså blandinger med flere druesorter.

Nu revolutionerer Fortant igen den franske vinverden, ved at udnytte forskellene i Lanquedoc med hensyn til: Højde over havet, jordbundstyper samt klimaet (vind, regnmængde, temperatur dag/nat etc.). På disse 3 punkter er variationen enorm i Lanquedoc, og ingen har før ladet disse 3 elementer være en grundlæggende del af vinens karakter.

Fortant føres derfor nu i 3 forskellige ”terroir”-typer: Kyst nære områder; det bakkede indland samt bjergegnene længst mod nord i Lanquedoc.

Denne Fortant de France, Terroir de Collines, Cabernet Sauvignon er en vin sammensat af Cabernet Sauvignon, fra forskellige parceller i det bakkede landskab mellem kysten og bjergene længere inde i landet.

Farven er dyb blåviolet, duften komplex med noter af solbær, skovbund og kanel. Smagen er fyldig frisk har en undertone af sorte bær og krydderier.

Land: Frankrig
Område: Lanquedoc (bakkerne mellem kysten og bjergene)
Højde: 50 – 250 m over havet
Nedbør: 600 – 800 mm pr år
Ejer: Skalli
Årgang: 2012
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Kompleks da vinen kommer fra 3 forskellige jordbundstyper: Ler/sandsten, kalk samt gammel hævet havbund.
Vinstokke: 20 - 40 år. 4000 - 5000 vinstokke pr hektar
Beskæring: 8 - 9 knopper pr. vinstok.
Ydelse: 60 - 70 hl pr hektar
Druesammensætning: 100% Cabernet Sauvignon
Høst: Høstet om natten for at bevare friskheden i vinen.
Vinifikation: Hver parcel fermenteres for sig ved meget lav temperatur i 4 dage, for at bevare finessen og frugten i vinen.
Lagring: 33% af vinen lagres i 6 mdr. på franske egefade.
Lagringspotentiale: 5 - 8 år
Alkohol : 13,5%
Anbefalet serveringstemp.: 17-20ºC

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

Rosévin



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine