http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sancerre, Rosé Domaine de la ChezatteMonin Sirup de Mures (brombær)

Smith Woodhouse Vintage 1985
Forstør billede


Smith Woodhouse Vintage 1985

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 52440

Smith Woodhouse, Vintage Port 1985

Portugal

Smith Woodhouse stammer helt tilbage fra 1784, hvor Christopher Smith, en prominent vinhandler i England og medlem af parlamentet, åbnede kontor i Oporto med henblik på import af portvin til England. Han blev senere borgmester i London, og sønnen, Newman Smith, overtog derfor i 1810 forretningen og i 1818 gik han i partnerskab med brødrene Woodhouse, som allerede var en veletableret engelsk vinimportør, og de blev nu kendt under navnet Smith Woodhouse. Firmaet voksede sig stort, men 2. Verdenskrig gjorde det meget svært at drive forretning og efter krigen gik det ikke bedre, så i 1960 solgtes firmaet til W. & J. Graham, som igen blev opkøbt af den nuværende ejer, Symington familien, i 1970.

Winemaker hos Smith Woodhouse, Peter Symington er som den eneste nogensinde blevet udnævnt til ”Fortified Wine Maker of the Year” hele 6 gange ved International Wine Challenge. Ingen andre har vundet titlen mere end to gange.

Portvin findes i tre grundtyper - Ruby, Tawny og White.

Ruby er flaskelagret og portvinen udvikler sig på flaske, mens Tawny er fadlagret og udvikler sig i fadet, men ikke på flaske. Af Ruby typer findes: Ruby, Late Bottled Vintage og Vintage.

Af Tawny typer findes: Tawny, Colheita, 5 Years, 10 Years, 20 Years og så videre...

Til den hvide portvin benyttes udelukkende grønne druer, og portvinen udvikler sig ikke på flasken. Den drikkes afkølet som aperitif typisk før middagen.

Smith Woodhouse Vintage er flagskibet indenfor portvin - her i årgang 1985, som udmærker sig ved at være en fremragende årgang. Den er tappet ufiltreret på flaske efter kun 2 år på fad, hvilket betyder at portvinen udvikler sig yderligere på flasken. Farven er dyb blåviolet med begyndende brunlige nuancer i kanten. I duften er en blomsterrig aroma med krydrede undertoner af mandler. Smagen er stadig kraftfuld og rig på frugtsødme med fløjlsblød og fin bouquet i den meget lange eftersmag, her anes undertoner af mørk chokolade.

Særligt velegnet til: søde desserter, ost, særligt blåskimmelost, men også alene blot til nydelse og meditation.

Land: Portugal    
Område: Douro
Ejer: Symington
Årgang: 1985
Type: Portvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Druesammensætning: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinta Cao, Tinta Amarela, Mourisco
Lagring: 2 år på fad - herefter på flaske
Lagringspotentiale: 5 - 50 år
Alkohol: 20 %
Anbefalet serveringstemp.: 15-17°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

31.03.201 Medalje til Le Reviseur

Guldmedalje til Le Reviseur XO Cognac

Le Reviseur XO Cognac har vundet GULDMEDALJE ved San Francisco World Spirits Competition 2011. Konkurrencen blev afholdt 18.-20. marts 2011 på Hotel Nikko i San Francisco og var den 11. og hidtil største. 1.106 produkter fra 61 lande deltog i konkurrencen.

Se hele beskrivelsen her