Produkter

Monte Zovo Crocevento Pinot Nero IGT

25610
Aperitif
Aperitif
Fjerkræ
Fjerkræ
Kalv
Kalv
Lam
Lam
Pasta
Pasta

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Monte Zovo, Crocevento, Pinot Noir, Veneto

Monte Zovo er navnet på den bakkeskråning, hvor hovedkvarteret og vingården er placeret. Her ligger en moderne og bæredygtig vingård, som blev totalt renoveret i 1995 med miljøvenlighed som første prioritet. I dag er Monte Zovo blandt de mest økologiske vingårde i Italien.

Monte Zovo-vinene fremstilles udelukkende med druer fra vingårde, der ejes af Cottini-familien. Det er Diego Cottini, der i dag har ansvaret for de 140 ha vinmarker. De er beliggende i tre områder: I Caprino Veronese (på Monte Zovo-bakken), hvor vingården er beliggende; Tregnago i Val d'Illasi, hvor Fruttaio-tørringsanlægget er placeret, og i området Desenzano, hvor Lugana-vinmarkerne er beliggende.

Vinmarken hvor druerne til Monte Zovo, Crocevento, Pinot Noir, Veneto kommer fra, er beliggende i 925 meters højde nær landsbyen Spiazzi øst for Gardasøen.

Pinot Noir vinstokkende er mellem 7 og 10 år gamle, og der høstes kun1 kg druer pr. vinstok. Alle druer håndplukkes. 

Vinifikationen foregår ved lav temperatur (20-24 C) for at bevare frugtrigdommen i vinen. Herefter lagres den på 225 liters franske egefade i 12 – 18 måneder, inden den tappes på flaske. Her ligger vinen i 12 måneder, før den frigives til salg.

Monte Zovo, Crocevento, Pinot Noir, Veneto har en let lys rød farve med orange reflekser. I både duft og smag fornemmer man røde bær som modne kirsebær og blommer. Tanninerne i vinen er blide og bløde, hvilket giver vinen en silkeblød finish.

Serveringstemperatur 16-18 C

Information

Producent
Land
Italien
Region
Veneto
Distrikt
Valpolicella
Årgang
2018
Alc %
14,5
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Anvendelse
- Aperitif
- Fjerkræ
- Kalv
- Lam
- Pasta
Lagring
12 måneders fadlagring
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF