Produkter

Monte Zovo Oltremonte Sauvignon Blanc

25620
Aperitif
Aperitif
Fisk, lys
Fisk, lys
Fjerkræ
Fjerkræ
Skaldyr
Skaldyr
Sushi
Sushi

Skala

Beskrivelse

Monte Zovo, Oltremonte, Sauvignon Blanc ØKO, IGP

Monte Zovo er navnet på den bakkeskråning, hvor hovedkvarteret og vingården er placeret. Her ligger en moderne og bæredygtig vingård, som blev totalt renoveret i 1995 med miljøvenlighed som første prioritet. I dag er Monte Zovo blandt de mest økologiske vingårde i Italien.

Monte Zovo-vinene fremstilles udelukkende med druer fra vingårde, der ejes af Cottini-familien. Det er Diego Cottini, der i dag har ansvaret for de 140 ha vinmarker. De er beliggende i tre områder: I Caprino Veronese (på Monte Zovo-bakken), hvor vingården er beliggende; Tregnago i Val d'Illasi, hvor Fruttaio-tørringsanlægget er placeret, og i området Desenzano, hvor Lugana-vinmarkerne er beliggende.

Vinmarken, hvor druerne til Monte Zovo, Oltremonte, Sauvignon Blanc ØKO kommer fra, er beliggende i 850 til 900 meters højde på Baldo bjerget øst for Gardasøen. Vinen er certificeret IGP (Indicazione Geografica Tipica), hvilket betyder at vinen er autentisk for det område, den stammer fra. Vinmarken dyrkes også økologisk, og er certificeret i henhold til “Biodiversity Friend” -standarden.

Vinstokkene er 10 år gamle, og der høstes kun 6-7 tons pr. ha. Alle druer håndplukkes. Høsten påbegyndes i slutningen af september, og går frem til begyndelsen af oktober.

Vinifikationen foregår ved lav temperatur (15-16 C) for at bevare frugtrigdommen og friskheden i vinen. Herefter lagres vinen på bundfaldet fra gæringsprocessen i 3 måneder for at koncentrere smagen. Efter aftapning på flaske ligger vinen i 3-4 måneder, før den frigives til salg.

Monte Zovo, Oltremonte, Sauvignon Blanc ØKO har en let lys strågul farve med grønne reflekser. I både duft og smag fornemmes hyldeblomst.  Vinen har et friskt ”bid” af grønne æbler og citrus.

Serveringstemperatur 10-12 C

Information

Producent
Land
Italien
Region
Veneto
Distrikt
Valpolicella
Årgang
2022
Alc %
13,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Andet
Økologisk
Anvendelse
- Aperitif
- Fisk, lys
- Fjerkræ
- Skaldyr
- Sushi
Lagring
6 måneders fadlagring
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Tør
Download som PDF