Produkter

Le Morette Lugana Mandolara DOC

39150
Fisk, fed
Fisk, fed
Fisk, lys
Fisk, lys

Skala

Beskrivelse

Lugana Mandolara

Le Morette

Valerio Zenato vineriet ligger på den smalle stribe land mellem den sydlige del af Gardasøen og Frassinosøen. Jorden i dette område finder sin oprindelse i Garda-gletcheren, som for millioner af år siden skabte Gardasøen. Jorden har en god saltholdighed pga. de rige mineralske aflejringer i leret. Klimaet er mildt pga. Garda-søen, som begrænser varmesvingningerne igennem året, hvorved der især skabes et gunstigt mikroklima for dyrkningen af vinranker og oliventræer.

Denne fremragende vin er fremstillet udelukkende fra Turbiana druer, dyrket på den smalle stribe land ved Gardasøens bred.

Efter en meget blød presning af druerne, og temperaturkontrolleret gæring, fremkommer denne vins høje kvalitet. Lugana Mandolara har en bleg strågul farve, med grønne reflekser. Vinens velafbalancerede bouquet er behagelig og frisk, med blomsternoter. Smagen er smukt karakteriseret af frugter som æble og ferskner og afsluttes med spor af bitre mandler.

Vinens delikate og lette smag gør den til den perfekte ledsager til et bredt udvalg af retter fra hors d’oeuvres til fisk.

91/100 - 5 Star Wines Awards

Information

Land
Italien
Region
Veneto
Distrikt
Lugana
Årgang
2021
Alc %
12,5
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Trebbiano di Lugana
Anvendelse
- Fisk, fed
- Fisk, lys
Drueandel
- Trebbiano di Lugana 100%
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Tør
Download som PDF