http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
La Perle by Paul Sapin Cabernet SauvignonRon Relicario

Le Morette Lugana Riserva
Forstør billede


Le Morette Lugana Riserva

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 39170

Lugana D.O.C. Riserva

Le Morette

Valerio Zenato vineriet ligger på den smalle stribe land mellem den sydlige del af Gardasøen og Frassinosøen. Jorden i dette område finder sin oprindelse i Garda-gletcheren, som for millioner af år siden skabte Gardasøen. Jorden har en god saltholdighed pga. de rige mineralske aflejringer i leret. Klimaet er mildt pga. Garda-søen, som begrænser varmesvingningerne igennem året, hvorved der især skabes et gunstigt mikroklima for dyrkningen af vinranker og oliventræer.

Det ægte udtryk af kombinationen mellem druesort og terroir, blev skabt på familiens historiske vinmarker med den højeste koncentration af ler. I mere end tre generationer har vinhuset studeret og udvalgt den lokale Turbiana sort, avlet og podet fra moder-vinstokke på over 100 år.

Lugana Doc Riserva, der fremstilles i begrænset oplag med nummererede flasker, bekræfter den særlige karakter i disse druer, som har været dyrket i området i århundreder.

Fremstillingsprocessen foregår med en langsom gæring ved kontrolleret temperatur og en lang lagringsperiode med gærresterne (sur lie), hvilket tilføjer vinen personlighed og elegance.

Man kan kun sætte stor pris på vinens lækre mineralske kvalitet og kompleksitet, hvilket bekræfter betydningen af de lerarter, der er så typiske for Lugana område.

Det er en autentisk, harmonisk vin af stor holdbarhed.

Land: Italien
Ejer: Valerio Zenato
Årgang: 2012
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
jordbund: Lerindhold over 40 %
Vinstokke: 3.500 vinstokke pr. ha. 7.500 kg druer pr. ha
Druesammensætning: 100% Trebbiano di Lugana (Turbiana)
Dyrkningsmetode: Kortklippet dobbel guyot
Høst: Håndplukket i midten af oktober.
Gæring: Temperaturkontrolleret gæring i ståltanke ved 18ºC, efter en kort maceration. Kun naturligt gær anvendes. Lang ”sur lie” periode på minimum 12 måneder
Lagring: En andel af vinen lagres i en kort periode i nye egetræsfade. Flaskelagring i minimum 12 måneder
Alkohol: 13,5 %
Total Syreindhold: 5,65 g/ltr.
PH: 3,29
Tørstofindhold: 23,8 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 10-12ºC

pdf-icon

 




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

Rosé



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

{slimbox images/stories/awards/Skalli_Winemaker2009_474x711.jpg,images/stories/awards/Skalli_Winemaker2009_133x200.jpg,Skalli - Red Winemaker of the Year}

01.06.2010 Hæder til Frankrig

Skalli
- Best Red Winemaker of the year 2009

Skalli, flagskibet indenfor sydfranske vine er blevet tildelt titlen som "Best Red Winemaker of the Year" ved International Wine Challenge 2009

mere...