http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Rum Nation Guadeloupe Vieux Rhum AgricolTullamore Dew Whiskey 3,0 ltr.

Le Morette Lugana Riserva
Forstør billede


Le Morette Lugana Riserva

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 39170

Lugana D.O.C. Riserva

Le Morette

Valerio Zenato vineriet ligger på den smalle stribe land mellem den sydlige del af Gardasøen og Frassinosøen. Jorden i dette område finder sin oprindelse i Garda-gletcheren, som for millioner af år siden skabte Gardasøen. Jorden har en god saltholdighed pga. de rige mineralske aflejringer i leret. Klimaet er mildt pga. Garda-søen, som begrænser varmesvingningerne igennem året, hvorved der især skabes et gunstigt mikroklima for dyrkningen af vinranker og oliventræer.

Det ægte udtryk af kombinationen mellem druesort og terroir, blev skabt på familiens historiske vinmarker med den højeste koncentration af ler. I mere end tre generationer har vinhuset studeret og udvalgt den lokale Turbiana sort, avlet og podet fra moder-vinstokke på over 100 år.

Lugana Doc Riserva, der fremstilles i begrænset oplag med nummererede flasker, bekræfter den særlige karakter i disse druer, som har været dyrket i området i århundreder.

Fremstillingsprocessen foregår med en langsom gæring ved kontrolleret temperatur og en lang lagringsperiode med gærresterne (sur lie), hvilket tilføjer vinen personlighed og elegance.

Man kan kun sætte stor pris på vinens lækre mineralske kvalitet og kompleksitet, hvilket bekræfter betydningen af de lerarter, der er så typiske for Lugana område.

Det er en autentisk, harmonisk vin af stor holdbarhed.

Land: Italien
Ejer: Valerio Zenato
Årgang: 2012
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
jordbund: Lerindhold over 40 %
Vinstokke: 3.500 vinstokke pr. ha. 7.500 kg druer pr. ha
Druesammensætning: 100% Trebbiano di Lugana (Turbiana)
Dyrkningsmetode: Kortklippet dobbel guyot
Høst: Håndplukket i midten af oktober.
Gæring: Temperaturkontrolleret gæring i ståltanke ved 18ºC, efter en kort maceration. Kun naturligt gær anvendes. Lang ”sur lie” periode på minimum 12 måneder
Lagring: En andel af vinen lagres i en kort periode i nye egetræsfade. Flaskelagring i minimum 12 måneder
Alkohol: 13,5 %
Total Syreindhold: 5,65 g/ltr.
PH: 3,29
Tørstofindhold: 23,8 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 10-12ºC

pdf-icon

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".