Produkter

Le Morette Serai Rosso IGT

25930
Fjerkræ
Fjerkræ
Kalv
Kalv
Pasta
Pasta

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Serai Rosso

Le Morette

Valerio Zenato vineriet ligger på den smalle stribe land mellem den sydlige del af Gardasøen og Frassinosøen. Jorden i dette område finder sin oprindelse i Garda-gletcheren, som for millioner af år siden skabte Gardasøen. Jorden har en god saltholdighed pga. de rige mineralske aflejringer i leret. Klimaet er mildt pga. Garda-søen, som begrænser varmesvingningerne igennem året, hvorved der især skabes et gunstigt mikroklima for dyrkningen af vinranker og oliventræer.

Vinen er resultatet af en omhyggelig vinfremstilling af druerne, som har forskellig modningstid. Merlot modner tidligere en Cabernet og Corvina og presning og gæring udføres derfor separat for hver druetype.

Dyb rubinrød farve med lilla nuancer. Duften domineres af solbær, blomme, rabarber, timian og en strejf vanilje. Vinen har dybde, men er ikke videre kompleks. Smagen bærer præg af solbær, blomme, rabarber, vanilje og slutter med lidt florale noter som minder om rosmarin/timian. Vinen har ingen bitterhed, og må betegnes som frisk og let. Syren er behagelig, men kræver mindre kraftige retter, som fjerkræ, pasta med flødesauce, koldt kød o.l..

Information

Land
Italien
Region
Veneto
Distrikt
Lugana
Årgang
2020
Alc %
13,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Cabernet Sauvignon
- Corvina
- Merlot
Anvendelse
- Fjerkræ
- Kalv
- Pasta
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF