http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Rose's GrenadinePatriarche Merlot, Vin de Pays d’Oc

Amarone Classico Corte Volponi
Forstør billede


Amarone Classico Corte Volponi

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25690

Amarone Classico

Della Valpolicella D.O.C.G. - Corte Volponi

Valpolicella er et italiensk vin-område i Veneto-regionen, der er placeret nord for Verona og øst for Garda-søen. Området er kendt for en fortrinlig vinproduktion. Ikke mindst de udsøgte og berømte Amarone della Valpolicella-vine.

Navnet Valpolicella kommer af det latinske ”Val poly cella”, og betyder ”dalen med de mange kældre”.

Fabio og Paolo Zenato har fundet inspiration i områdets lange historie med unik vinproduktion. Deres ambition er at producere Valpolicella vin i den højeste mulige kvalitet. Sammen med lokale vinavlere i hjertet af Valpolicella har de skabt to særlige vine under navnet Corte Volponi, Valpolicella Superiore Ripasso og Amarone Classico D.O.C.G.

Vinfremstilling har været en del af Zenatofamiliens historie i de seneste tre generationer. De traditionelle metoder kombineret med moderne teknologi frembringer karakterfyldte vine med tydelige træk fra de anvendte druer.

Corte Volponi Amarone Classico har en intens rubinrød farve med violette kanter. Vinen har en varm, æterisk og krydret bouquet med dufte af røde bær og tørrede frugter. Smagen bekræfter den store harmoni i vinen, karakteriseret af frugtagtige noter og bløde tannin fornemmelser. En vin med masser af elegance og fine krydderier.

Land: Italien
Område: Valpolicella
Ejer: Corte Volponi
Årgang: 2012
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Vinstokke: Pergola system, 3.200 vinstokke pr. ha.
Druesammensætning: 40 % Corvinone, 35 % Corvina, 20 % Rondinella, 5 % Oseleta
Høst: Druerne håndplukkes i små kasser á 5 kg i den sidste uge i september. Kun de mest modne og sundeste druer plukkes.
Druerne tørrer 100-120 dage på vandrette bakker (Appassimento)
Gæring: Druerne afstilkes og presses forsigtigt. 8-10 dages maceration. Processen startes i januar og følger årstidens udendørs temperatur. Efterfølgende hæves temperaturen til 24-26ºC som hjælp til gæringen.
Lagring: 50 % af vinen lagres i nye franske egetræsfade og 50% lagres i egetræsfade der har været anvendt 1 gang. Efterfølges af minimum 6 måneders flaskelagring.
Alkohol: 15,5 %

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

Rosé



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

09.12.2011 Guldmedalje og trofæ til Alsace

Guldmedalje og Trofæ til Doppf au Moulin

Dopff au Moulin Gewurtztraminer Grand Cru Brand de Turckheim har fået både Guldmedalje og Trofæet "International Gewurtztraminer Trophy" ved International Wine Challenge 2011

Se hele beskrivelsen her

Se medaljerne hos IWC her