http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Châteauneuf du Pape Rouge, Cuvee ExceptionnelleCragg Vale Bitter Little Valley Brewery

Charles Cimicky, The Autograph Shiraz 2008
Forstør billede


Charles Cimicky, The Autograph Shiraz 2008

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 28460

Cimicky

The Autograph Shiraz 2008

Cimicky Wines er et prisbelønnet vinhus fra en af Australiens mest populære vinregioner, Barossa Valley. Vinhuset blev etableret i 1973 af den tjekkisk fødte Karl Cimicky under navnet Karlsburg Winery, men blev senere overtaget af hans søn, Charles Cimicky og kone Jennie, der ændrede  vinhusets navn til Charles Cimicky.

Huset har modtaget priser for ”Best wine - small producer”, ”Best Shiraz”, ”Most Outstanding Barossa Red Wine” og ”Most Outstanding Barossa Wine”.

Charles, der er i slutningen af fyrrerne, er kendt som én af den mest excentriske, passionerede og omhyggelige vinmagere i South Australia. Han er fortaler for produktion af vine på økologiske principper og hans motto er ”Good wine begins from the earth”.

Cimicky Wines producerer elegante, fyldige, karakterfulde vine, som er så karakteristiske for regionen. Druerne håndhøstes og selekteres omhyggeligt fra de gamle vinstokke. Flagskibene er Shiraz og Cabernet Sauvignon.

Cimicky Wines har eget tapperi, hvilket gør, at vinene kan kontrolleres under hele processen. Det er meget usædvanligt, at et vinhus på denne størrelse har sit eget tapperi.

Vinen har en bouquet af hindbær og solbær med hint af blomster. Smagen er kompleks og vedvarende, og vil åbne sig yderligere ved dekantering. Vinen vil kunne gemmes i op til 10 – 15 år.

The Autograph Shiraz er designet til at vise de særlige karakteristika for Barossa Valley Shiraz, og er blevet lidt af en kultvin i Australien.

Ejer: Charles Cimicky Wines
Land: Australien
Område: Barossa Valley
Areal: 32 hektar
Produktion: Der benyttes en smule drypvanding i januar og februar, ellers benyttes ”dry growing”, hvilket giver lavere udbytte og bevirker at vinene ”stresser” lidt og dermed får den intense smag.
Vinen er lagret 18 måneder på franske og amerikanske egetræsfade
Druesorter: 100 % Shiraz
Druestokke: 45 år gamle vinstokke på marker i subregionen Lyndoch
Alkohol: 14,5 %

pdf-icon

ROBERTPARKER.COM: 94 point (årg. 2009)

INTERNATIONAL WINE CELLAR SEPT. 2010: 92 point (årg. 2006)


 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine