http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Lanson Black Label Brut - 1/2Cos Gavinel Pays d´Oc

Willunga 100 Shiraz/Viognier
Forstør billede


Willunga 100 Shiraz/Viognier

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 28880

Top Gold of its Class - Royal Adelaide Wine Show 2015 (årg. 2014)

Guldmedalje - New Zealand International Wine Show 2015 (årg. 2013)

Willunga 100

Shiraz/Viognier

Willunga 100 ligger i McLaren Vale, syd for Adelaide. Druerne til vinen kommer fra en række udvalgte vinmarker i McLaren Vale, herunder nogle som er over 80 år. Det er i dag Winemaker Kate Day, der producerer disse unikke og karakteristiske vine, som fanger essensen af ​​regionen. Hun anvender moderne udstyr sammen med den traditionelle vinfremstilling, hvor de små partier af druer gæres separat.

Begrebet ”hundred” stammer fra slutningen af ​​Saksiske og Norman England og henviser til at der skulle være over 100 husstande i et område for at kvalificere sig til at få sit bynavn på landkortet.

Willunga 100 vælger deres druer fra små parceller ligesom distriktet blev opdelt i ”100-eder” eller små partier.

Shirazdruerne i denne vin kommer fra Mary Gordon Vineyard som er 15 år gammel, og Hillside Vineyard, som er 21 år. Sidstnævnte er et af de første steder Shiraz modner i Sellicks Hill subregion ved en forhøjet bakke med lerjord og kalksten i undergrunden. Denne vingård har en tendens til at producere vine med større indhold af tanniner på grund af de lavt ydende vinstokke.

En mild start på sommeren med lidt nedbør blev efterfulgt af meget varme i januar og februar 2013. Heldigvis havde megen nedbør i vinterens løb skabt flere vandreserver end tidligere år, hvilket betød vinstokkene ikke kom til at tørste under den varme sommer. Disse varme forhold kombineret med mangel på regn i hele vækstperioden betød, at druerne modnede meget hurtigt og høsten faldt derfor to uger tidligere end normalt. Shirazdruerne blev høstet i slutningen af ​​februar og marts, men fermenteret separat parcel for parcel. 5% Viognier blev sat til at blive sam-gæret med Shiraz, hvilket tilføjer kompleksitet, friskhed og giver et aromatisk løft.

Kun de bedste parceller blev udvalgt til fremstilling af Willunga 100, som er modnet i rustfrit stål samt nye og gamle franske egetræ i 9-18 måneder. Farven er dyb violet-rød, Duften er en berusende blanding af mørke bær frugter, med jordiske nuancer og lette blomsternoter fra tilsætning af Viognier. Smagen har stor dybde og rigdom af blommer og brombær understøttet af balanceret eg og fede tanniner, hvilket giver en lang, dvælende finish.

Willunga 100, Shiraz/Viognier, McLaren Vale, South Australia, er velegnet til BBQ, oksekød og krydrede stegeretter.

Land: Australien
Område: McLaren Vale
Ejer: Willunga 100
Årgang: 2013
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Vinstokke: op til 80 år gamle
høst: Februar/marts
Druesammensætning: 95% Shiraz, 5% Viognier
Gæring: Varm gæring for maksimal ekstraktion
Lagring: Ståltanke og nye og gamle franske egetræsfade i 9-18 måneder
Lagringspotentiale: op til 10 år under perfekte forhold.
Alkohol: 14 %

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

26.03.2013 GuldMedalje til Carta Vieja

Guldmedalje til Carta Vieja Chardonnay Prestige

872 vine fra 42 lande var tilmeldt den internationale konkurrence blandt verdens bedste Chardonnayvine "Chardonnay du Monde" 2013. Som den eneste vin fra Chile fik Carta Vieja Chardonnay Prestige en guldmedalje!

Se hele beskrivelsen her