http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Stolichnaya GoldSure Fisk Sour Apple

Willunga100 The Tithing Grenache
Forstør billede


Willunga100 The Tithing Grenache

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 28870

Willunga100

The Tithing Grenache

McLaren Vale betragtes som et af de bedste steder i Australien til dyrkning af druer til rødvin. Vinene i serien er navngivet efter det gamle udtryk ”hundred”, der brugtes som officiel betegnelse for landsbyer der havde vokset sig så store, at hundrede eller flere indbyggere boede der.

Begrebet Tithing stammer fra en gammel engelsk opdeling af militær eller regering, hvor en ”Hundred” bestod af ti mindre grupper. Hver gruppe kaldtes en ”Tithing” (= tiendedel).

Willunga 100 har overført begrebet til deres vinproduktion, således at en afgrænset andel (Tithing) af druerne i området (Hundred) med Grenachestokkene anvendes til denne vin. The Tithing Grenache fremstilles kun i de allerbedste årgange.

Druerne fra de usædvanligt gamle stokke giver vinen en koncentreret kirsebæraroma med kraftfulde krydrede toner. Vinen har en lang og blivende frugtagtig smag med moden, vedholdende tannin.

Vinmageren bag Willunga 100 er den unge og fremad-stormende Steve Pannel, der af førende kritikere betragtes som en ægte ”rising star” i branchen. Han formår at skabe vine, der på en gang er tro mod områdets terroir og samtidigt har et moderne og udtryksfuldt snit med fokus på frugt og friskhed.

Ejer: Willunga 100
Land: Australien
Område: McLaren Vale
Jordbund: En kombination af lyse sandjorde og mørke jordarter bidrager til udsøgt aroma og fyldig tannin.
Druesorter: 100% Grenache
Produktion: Druerne håndplukkes for at sikre en enestående kvalitet. Vinen lagres 9 måneder i franske egetræsfade for at tilføje yderligere kompleksitet.
Alkohol: 14,5%

pdf-icon

Video: Kate Day fortæller om The Tithing Grenache fra Willunga 100
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

05.07.2010 - Udvalgt Bordeaux

Specielt udvalgt fra Bordeaux

Chateau de Macard, Bordeaux Superieur er blandt 55 udvalgte vine til vinguiden ”Bordeaux - Kvalitet for Alle 2010"

Château de Macard, Bordeaux Supérieur, fremstår med en intens rubinrød farve, smagen er fyldig med god struktur og modne tanniner, afsluttet af den krydrede frugtrige bouquet.

Se hele beskrivelsen her