100 år med excellent wine

Excellent Wine fejrer i år 100 års jubilæum.  
Vi er meget stolte af det brede og unikke sortiment, som vi gennem årene har oparbejdet i tæt samarbejde med vores udvalgte leverandører fra hele verden.

Begyndelsen
Historien tager sin begyndelse i monopoltiden. I 1920 opkøbte aktieselskabet De Danske Spritfabrikker (D.D.S.F) samtlige spritfabrikker i Danmark, herunder bl.a. Fortuna Hobro og Harald Jensens spritfabrik i Fredericia og fik i den forbindelse monopol på salg og fremstilling af finsprit, snaps, teknisk sprit og gær. D.D.S.F. oprettede agenturer i 47 byer i Danmark. Under 2. Verdenskrig mistede agenturerne salget af drikkespiritus på grund af, at vinhandlerne og kolonial grossisterne ikke kunne importere varer fra udlandet. I 1962 holdt de forhenværende D.D.S.F agenter rådslagning og selskabet DAFO blev stiftet og senere omdøbt til Spritlageret Danmark. I 1969 mistede D.D.S.F. deres monopol og samtlige spritlagres aftaler med D.D.S.F. blev opsagt med udgangen af samme år. Spritlageret Danmarks afdelinger begyndte derefter også at føre vin i sortimentet. Salget af vin udviklede sig eksplosivt i de følgende år og da vinen efterhånden blev den absolut vigtigste del af forretningen, besluttede medlemmerne af Spritlageret Danmark at danne et aktieselskab med navnet Excellent Wine, som skulle fungere som indkøbsled af vin til de enkelte afdelinger.

Jubilæumsvin

Sassabruna er nøje udvalgt i samarbejde med Rocca Di Montemassi og vores kompetente konsulenter, for at kunne tilbyde en helt unik vin. Vingården ligger på en smuk landejendom i Maremma området i det sydvestlige hjørne af Toscana. Kysten og de mange solskinstimer giver druerne de mest optimale vilkår for modning og dermed en vin i høj kvalitet. 

Sassabruna er rubinrød og har en kompleks duft med noter af moden rød frugt og et strejf af krydderier og lakrids. Smagen er fyldig og medium kraftig med antydning af friske bær og chokolade, der giver bløde tanniner og en delikat eftersmag. Vinen er velegnet til kraftige pastaretter, vildt og kraftige saucer.

Drueandel
- Merlot 10%
- Sangiovese 80%
- Syrah 10% 

Leveres i original trækasse med 6 stk.