http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Parducci, Small Lot Blend, Petite SirahGigondas, Jerome Quiot

Boschendal 1685 Shiraz
Forstør billede


Boschendal 1685 Shiraz

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 26640

SØLVMEDALJE: Michelangelo International Wine Awards 2012

Boschendal 1685

Shiraz

Meget få steder i verden kan man påstå at have alt, hvad en vinelsker kunne ønske. Boschendal er et sådant unikt sted. Kun en times kørsel fra Cape Town ligger denne pragtfulde ejendom i den pitoreske Groot Drakenstein dal. En sand fest for sanserne, der skyldes en stolt vintradition tilbage fra det 17. århundrede.

Druerne til vinen blev håndplukket og sorteret, så blade og umodne druer blev taget fra før gæringen.

Det tog 7 døgn før mosten var omdannet til en tør rødvin, men vinen fik yderligere 13 dage sammen med skaller og kærner for at få så meget farve og aroma som muligt. Den færdige vin er lagret i små egetræsfade af fransk og amerikansk eg i over et år.

Boschendal 1685 Shiraz er lavet af 100% Shiraz fra vinmarker med stenet, men veldrænet jord. Vinstokkene er mellem 4 og 27 år gamle.
Sprudlende og delikate røde frugter i aromaen såsom friske hindbær, kirsebær og med et strejf af granatæbler, efterfulgt af en krydret smag der spænder fra stjerneanis, hvid peber og behagelig ristet egetræ. Eftersmagen er fyldig og langvarig.

Boshendal 1685 Shiraz kan drikkes nu, men er meget velegnet til henlægning og bliver bedre efter et par års lagring.
Velegnet som følgesvend til vildtretter eller andre kraftige retter.

Land: Sydafrika
Område: Stellenbosch og Paarl
Ejer: Boschendal
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Granitskærver
Vinstokke: Fra 4 til 27 år gamle
Druesammensætning: 100 % Shiraz (91 % fra Stellenbosch og 9 % fra Paarl)
Dyrkningsmetode: Beskæring i juli/august, og efterfølgende fjernelse af blade for at sikre tilstrækkeligt med lys til drueklaserne.
Tæt på høsten blev overskydende skud og klaser fjernet, for optimal balance mellem blad- og druevækst.
Høst: Håndhøstet fra slutningen af februar til midten af april.
Gæring: Mellem 10-20 dage. 25 % af druerne fra de unge vinstokke gennemgik malolaktisk gæring i egetræsfade, resten i ståltanke.
Lagring: Lagret i egetræsfade i over et år. 85 % franske og 15 % amerikanske. 22% af fadene er nye.
Lagringspotentiale: Op til 8 år
Alkohol: 14 %
Restsukker: 4,1 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 16-18ºC

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

Rosévin



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

31.03.201 Medalje til Le Reviseur

Guldmedalje til Le Reviseur XO Cognac

Le Reviseur XO Cognac har vundet GULDMEDALJE ved San Francisco World Spirits Competition 2011. Konkurrencen blev afholdt 18.-20. marts 2011 på Hotel Nikko i San Francisco og var den 11. og hidtil største. 1.106 produkter fra 61 lande deltog i konkurrencen.

Se hele beskrivelsen her