http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Leyrat NapoleonOgier Cotes du Rhone, Gentilhomme - Rouge

Bouchard Aîné & Fils Mercurey
Forstør billede


Bouchard Aîné & Fils Mercurey

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 23695

Bouchard Aîné

Mercurey

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene.

Det er her Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.

Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Jorden er sammensat af ler og kalk med kalksten i undergrunden, et veldrænet voksested for Bourgognes store rødvinsdrue, Pinot Noir.

Vinen er 100% fremstillet på Pinot Noir. I glasset fremstår vinen med en klar rubinrød farve. Duften er lettere krydret, præget af syrlige røde frugter. Smagen er kraftfuld og tanninrig, men med god struktur og balance.

Vinen er en god ledsager til rødt kød, vildt, grill-retter, kalv, lam og stærk ost.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Beaune
Ejer: Bouchard Aîné & Fils
Årgang: 2011
Type:Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 590 ha
Jordbund: Kalk og ler
Druesammensætning: 100 % Pinot Noir
Høst:  2011 havde et usædvanligt vejr-mønster, som medførte en meget tidlig høst. De uforudsigelige vejrforhold var temmelig ekstreme: Forår perfekt tørt efterfulgt af en regnfuld sommer, afsluttende med et smukt og mildt efterår – dette ledte til den meget tidlige høst.
Gæring: I store træfade
Lagring: 15-17 måneders lagring heraf 25 % på nye egetræsfade.
Lagringspotentiale: 5-15 år
Alkohol: 13%
Anbefalet serveringstemp.: 15-16°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.10.201 Mendocino Wine CO - Certificeret Co2-neutral

Vores californiske vinhus, Mendocino Wine Co. er certificeret CO2 neutral, og det endda uden at købe CO2-kvoter!

Det ene certifikat viser at Vingården Mendocinos vinmarker og den måde de håndterer disse er CCOF certificeret, hvilket svarer til EU's ØKO-mærke. Grunden til at ”kun” Paul Dolan er ØK-certificeret, er at her anvender de udelukkende druer fra egne kontrollerede marker.

Det andet certifikat viser at Vingården Mendocino behandler og producerer al den vin de får ind efter CCOF- standarder – altså efter EU's økologiske standarder, også selv om ikke alle druer er dyrket økologisk. Du finder vinene fra Mendocino Wine Co. her

{slimbox images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate GMA;images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate NOP}

Se også www.mendocinowineco.com/trade-media - med nyttig information, hvis du vil vide mere!