http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ogier Chateauneuf-du-Pape Clos de l'OratorieCape Vintage Reserve

Bouchard Aîné & Fils Clos de Vougeot
Forstør billede


Bouchard Aîné & Fils Clos de Vougeot

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 23790

Bouchard Aîné

Clos de Vougeot Grand Cru

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene.

Det er her Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.

Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Clos de Vougeot, her er vi i den absolutte top! Clos du Vougeot er en af de mest kendte marker i Bourgogne. Clos hentyder til den mur der omkranser den 50 ha store vinmark, der er fordelt mellem ca. 80 ejere. Clos de Vougeot er vin med power, dybde og kompleks elegance og delikate, fine florale noter.

Dette er en vin til særlige lejligheder og selvfølgelig til kælderen - men allerede nu viser den kompakt kirsebær/hindbærfrugt, elegance som ingen anden vin, muskler og vægtløshed på samme tid!

Anbefalinger af mad til denne herlighed, kunne være oksekød, lam, fugle- og dyrevildt med kraftig sauce, modne oste.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Cote de Nuits
Ejer: Bouchard Aîné & Fils
Årgang: 2010
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 50 ha
Druesammensætning: 100 % Pinot Noir
Gæring: Vinifikation foregår i trækar
Lagring: 15-18 måneders fadlagring, hvoraf 30 % er nye fade.
Lagringspotentiale: 10-20 år
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 15-18°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

06.04.2010 - Vindervin fra Chile

Carta Vieja Carmenère
Limited Release

”Limited Release” betyder at vinene kun produceres i begrænset mængde og kun i de sæsoner hvor de har nået den højeste kvalitetsstandard. Vinene er karakteriseret ved stor personlighed, god balance og fast struktur.

Robert Parker: 89 point!

Se hele beskrivelsen her