http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Havana Club EspecialHesketh, Clare Valley, Riesling

Chianti Classico Riserva, Castello D’Albola
Forstør billede


Chianti Classico Riserva, Castello D’Albola

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25130

Chianti Classico Riserva

Castello d’Albola

Ejendommen Castello d’Albola ligger i Toscana nær ved Siena. Det er en gammel ejendom med historie tilbage fra det 15. århundrede. Zonin familien købte ejendommen i 1979 og begyndte straks at udvide vinmarkerne, restaurere det middelalderlige bygningskompleks og bygge et helt nyt vineri.

I gode år bliver druerne omhyggeligt sorteret og de bedste taget fra til denne Riserva vin. Gæringen foregår i helt moderne horisontale tanke, der roterer for at sikre den bedst mulige skindkontakt og en god aroma. Efter gæringen lagres vinen i store egetræsfade i mindst to år. De sidste lagring foregår på flaske, hvor der skal gå mindst tre måneder.

Smag og Behag skriver: „Blød, rund og frugtig med let, delikat røgsmag, saft med lidt druesødme og nydelig længde. Stilen er bred og venlig, men også kontant og karakterfuld. Helt igennem nydelig og dejlig drikkelig vin. Især til mad, men også egnet til lidt toscansk hygge“

Ejer: Zonin
Land: Italien
Område: Chianti Classico
Jordbund: Primært kalksten
Areal: 130 ha
Vinstokke: Vinstokkene er i gennemsnit 20 år gamle
Druesorter: 90% Sangiovese, 8% Caniolo, 2% Trebbiano/Malvasia
Produktion: Druerne fra de specielt udvalgte marker gærer hver for sig, hvorefter de blandes og lagres i store slovenske egtræsfade i over 2 år.
Alkohol: 13%
Restsukker: < 2 g/liter

pdf-icon

 

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".