http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Rose's GrenadinePatriarche Merlot, Vin de Pays d’Oc

Amarone Classico Corte Volponi
Forstør billede


Amarone Classico Corte Volponi

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25690

Amarone Classico

Della Valpolicella D.O.C.G. - Corte Volponi

Valpolicella er et italiensk vin-område i Veneto-regionen, der er placeret nord for Verona og øst for Garda-søen. Området er kendt for en fortrinlig vinproduktion. Ikke mindst de udsøgte og berømte Amarone della Valpolicella-vine.

Navnet Valpolicella kommer af det latinske ”Val poly cella”, og betyder ”dalen med de mange kældre”.

Fabio og Paolo Zenato har fundet inspiration i områdets lange historie med unik vinproduktion. Deres ambition er at producere Valpolicella vin i den højeste mulige kvalitet. Sammen med lokale vinavlere i hjertet af Valpolicella har de skabt to særlige vine under navnet Corte Volponi, Valpolicella Superiore Ripasso og Amarone Classico D.O.C.G.

Vinfremstilling har været en del af Zenatofamiliens historie i de seneste tre generationer. De traditionelle metoder kombineret med moderne teknologi frembringer karakterfyldte vine med tydelige træk fra de anvendte druer.

Corte Volponi Amarone Classico har en intens rubinrød farve med violette kanter. Vinen har en varm, æterisk og krydret bouquet med dufte af røde bær og tørrede frugter. Smagen bekræfter den store harmoni i vinen, karakteriseret af frugtagtige noter og bløde tannin fornemmelser. En vin med masser af elegance og fine krydderier.

Land: Italien
Område: Valpolicella
Ejer: Corte Volponi
Årgang: 2012
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Vinstokke: Pergola system, 3.200 vinstokke pr. ha.
Druesammensætning: 40 % Corvinone, 35 % Corvina, 20 % Rondinella, 5 % Oseleta
Høst: Druerne håndplukkes i små kasser á 5 kg i den sidste uge i september. Kun de mest modne og sundeste druer plukkes.
Druerne tørrer 100-120 dage på vandrette bakker (Appassimento)
Gæring: Druerne afstilkes og presses forsigtigt. 8-10 dages maceration. Processen startes i januar og følger årstidens udendørs temperatur. Efterfølgende hæves temperaturen til 24-26ºC som hjælp til gæringen.
Lagring: 50 % af vinen lagres i nye franske egetræsfade og 50% lagres i egetræsfade der har været anvendt 1 gang. Efterfølges af minimum 6 måneders flaskelagring.
Alkohol: 15,5 %

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".