http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Fisk Special Edition 1,0 ltr.Casa Santa Maria Cabernet Sauvignon

Barolo Gioso Riserva D.O.C.G.
Forstør billede


Barolo Gioso Riserva D.O.C.G.

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 25265

Barolo Gioso Riserva D.O.C.G.

Det siges om Barolo, at den er vinenes konge og kongernes vin! Større kan det vist ikke blive. Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe.

Navnet GIOSO kommer af ejerens for- og efternavn, Giovanni Sordo.
Vingården ligger i Castiglione Falletto, og drives i dag af faderen Giovanni og sønnen Giorgio og har været i familiens eje siden år 1900.

En Barolo er som ung lukket og præget af barske tanniner. Men allerede efter et par år begynder den gradvist at åbne op. Farven skifter til teglrød og bevæger sig over mod orange, jo ældre en Barolo bliver. Duften er meget kompleks og indeholder alskens røde bær og mørke frugter. Aromaerne spænder over både florale elementer og mørkere noter som trøffel, chokolade og lakrids, der alle ændres jo ældre den bliver. Frugten går fra at være frisk til tørret. Det samme gælder for de florale elementer, der går i retningen af tørrede blomster og urter.

Barolo Gioso Riserva er en aromabombe, der skifter karakter med alderen, men uden at miste sin intensitet.

Ejer: Giovanni Sordo
Land: Italien
Område: Piemonte, Barolo
Druesorter: 100% Nebbiolo
Produktion: Barolo skal lagres minimum tre år, hvoraf de to skal være på fade. For at opnå Riserva-betegnelsen skal vinen ligge mindst fem år.
I egen kælder kan vinen blive fantastisk gamle, afhængig af høståret, men 10-15 års lagring er ikke ualmindeligt.
Alkohol: 13,5%

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosé

RoséLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".