http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bouchard Aîné & Fils Cuvée Bouchard - Blanc de BlancsMenicucci Alzavola Rosso

ASK ØL nr. 1 - Jærnurt
Forstør billede


ASK ØL nr. 1 - Jærnurt

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.500 ltr.

Varenr: 540

ASK øl no. 1 - Jærnurt

ASK lanceres i fire smagsvarianter, JERNURT, STENURT, SALTURT og SARURT. Varianterne er nummereret som var det årgangsvine fra 1 til 4. De fire varianter er alle brygget på urter fra den nordiske fauna og har en alkoholprocent på mellem 5,2 og 7,1. Der er tale om to lager og to forskellige aletyper.

Den nye øl ASK er produceret af Næstved Bryghus for Excellent Wine, og der er lagt op til feinschmeckeri, både hvad angår smags- og designoplevelsen.

Flasken fortæller historien om, at Ask har vokset i Danmark i mere end 8000 år. I nordisk mytologi var asketræet kendt som livets træ, Yggdrasil, der var et af guden Odins mange tilnavne. Yggdrasil betyder ”den skrækkeliges” hest.

Sagnet fra den nordiske mytologi fortæller, at træets krone, der altid var grøn, gik helt op til himlen, og dets tre rødder endte i tre forskellige verdener: Asgård, gudernes hjem, Jotunheimen, jætternes hjem og det underjordiske Hel. Under hver rod sprang en kilde frem. Når man drikker ASK, får man næsten fornemmelsen af, at ASK er tappet direkte fra disse saftige kilder.

Duften er syrlig salt med noter af blomme, brændeælder, en anelse brændt sukker eller mørk karamel, salturt, en anelse peberrod, humle og hav.

Smagen er blomme, karamel, brændeælder, humle, en anelse citrus og slutter med jernurt.

Land: Danmark
Bryggeri: Næstved Bryghus
Type: Ale
Flaskestørrelse: 50 cl
Lukning: Kapsel
Alkohol: 7 %

pdf-icon


alexanderSommelier Alexander Bentsen er blandt de ypperste inden for smagning og kombination af øl, vin og mad. Han er tidligere verdensmester i denne disciplin og har været ansat på adskillige Michelin restauranter, blandt andre restaurant Clou.

Alexander Bentsen har testet alle øl og sat ord på smagen. Han har også givet anbefaling til, hvordan ASK kombineres med forskellige retter, der vil få hver enkelt variant til at komme til sin smagsmæssige ret.

”Alle fire ASK varianter kan samlet set dække alle former for mad, appellerer til både kvinder og mænd og anledninger: Frokoster med rugbrød og pålæg, middagsretter omfattende kød, vildt samt fisk, desserter, ost og sågar asiatiske retter,” fortæller Alexander Bentsen.

Serveringsforslag:

  • Stegt havtaske med saltbagt selleri/selleripuré eller, hvis man vil prøve noget nyt – karamelliseret blomkålspuré, varme krydderier (kardemomme, kanel, nellike, allehånde), garneret med ingefær og strimler af jernurt eller en anelse revet peberrod.
  • Rispapirruller med stegt andebryst, yuzo eller lime, sprødt grønt, soya eller miso, ingefær og wasabi. I tillæg alle asiatiske retter med krydrede og syrlige toner.
  • Råmarinerede kammuslinger (lime, yuzo/grapesaft og salt), crumble af ristet rugbrød og varme krydderier (rivjern, rugbrød og krydderier), ærtespirer/ærter, crudité af rå æble og frisk blegselleri, evt. ingefærskum eller syltet ingefær.

 




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen




Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

05.07.2010 - Udvalgt Bordeaux

Specielt udvalgt fra Bordeaux

Chateau de Macard, Bordeaux Superieur er blandt 55 udvalgte vine til vinguiden ”Bordeaux - Kvalitet for Alle 2010"

Château de Macard, Bordeaux Supérieur, fremstår med en intens rubinrød farve, smagen er fyldig med god struktur og modne tanniner, afsluttet af den krydrede frugtrige bouquet.

Se hele beskrivelsen her