http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Lanson Black Label Brut - 1/4Aurora Brandy V.S.O.P 12 Years

Morgadio da Calcada Ryby Reserve Port
Forstør billede


Morgadio da Calcada Ryby Reserve Port

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 53300

Morgadio da Calcada

Ruby Reserve Port

Morgadio da Calçada er resultatet af et partnerskab mellem de to kendte Douro-familier Villas Boas og Niepoort. For Dirk van der Niepoort, er dette en chance for at udforske det fantastiske vinområde Provezende i Dourodalen m.h.t. både vin og portvin.

Denne Ruby Reserve Port er produceret på udvalgte druer og lagret 3-4 år. Druerne til denne portvin kommer fra forskellige vinmarker i hjertet af Dourodalens demarkerede vinområde ved Cima Corgo.

Druerne presses til vin traditionelt - med fødderne i ”Lagares”. Lagares er et stentrug på typisk 4 x 4 meter, hvor de håndplukkede druer hældes i efter høsten, for herefter at trædes med fødderne af bønderne om aftenen. Normalt trædes 2 + 2 timer, hvor de første 2 timer er koncentreret trædning under trædemesterens anvisninger. De sidste 2 timer er fri trædning ofte til harmonikamusik, hvor man kan suse lidt rundt på må og få i karret.  Efter de 4 timer stiger stilke og skaller til tops og mosten begynder at gære.

Det hører i dag til sjældenhederne at man presser druerne med fødderne, og det sker kun for de allerbedste portvine – som denne. Gæringen fortsætter til mosten er tør, før der tilsættes ren brandy.

Lagringen foregår i små gamle egetræsfade i Niepoorts kældre i Vila Nova de Gaia i mindst 3-4 år før aftapning.

Ruby port er karakteriseret ved flaskelagring frem for fadlagring. Derfor er farven klar og purpur rød, og duften af modne røde frugter (blomme og kirsebær) med et strejf af mørk chokolade og kakao. Smagen er blød, rund og sødmefyldt, med lidt tanniner i baggrunden.

Serveres bedst til ost, chokolade, desserter og (tro det eller lad være) kraftig peber bøf.

Land: Portugal
Område: Cima Corgo, Douro
Ejer: Niepoort (Vinhos), S.A.
Winemaker: Dirk van der Niepoort & Luis Seabra
Masterblender: José Nogueira
Type: Portvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Skifer
Vinstokke: Mere end 30 år gamle. 4.000-6.000 stokke pr. ha.
Druesammensætning: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tina Roriz m. fl.
Høst: Druerne håndplukkes i september/oktober
Gæring: Lagares - stentrug hvor druerne presses med fødderne
Lagring: 3-4 år i portvinstanke
Alkohol: 19,5 %
Restsukker: 102 g/ltr.
Total syreindhold: 3,73 g/ltr.
Baumé: 3,4

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen




Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

01.03.2013 Dopff au Moulin på TV2

Dopff au Moulin Grand cru Schoenenbourg 2008

DECANTER INTERNATIONAL TROPHY: Best Riesling over £10

Malene Smidt Hertz anmelder prisvindende vine i GO' Morgen-tv på TV2.

"Den gider man godt drikke hele weekenden!"
"Ja, eller hele året!"

2. klip fra udsendelsen (Vinen indtages med laks med røget bacon)