http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bouchard Aîné & Fils Macon VillagesBaron Henri Médoc

Morgadio da Calcada Dry White Port
Forstør billede


Morgadio da Calcada Dry White Port

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 53320

Morgadio da Calcada

Dry White Port

Morgadio da Calçada er resultatet af et partnerskab mellem de to kendte Douro-familier Villas Boas og Niepoort. For Dirk van der Niepoort, er dette en chance for at udforske det fantastiske vinområde Provezende i Dourodalen m.h.t. både vin og portvin.

En sjælden stil af tør, hvid port, lavet med  langvarig skindmaceration og fadlagring. Druerne presses traditionelt - med fødderne i ”Lagares”.

Lagares er et stentrug på typisk 4 x 4 meter, hvor de håndplukkede druerne hældes i efter høsten, for herefter at trædes med fødderne af bønderne om aftenen. Normalt trædes 2 + 2 timer, hvor de første 2 timer er koncentreret trædning under trædemesterens anvisninger. De sidste 2 timer er fri trædning ofte til harmonikamusik, hvor man kan suse lidt rundt på må og få i karret.  Efter de 4 timer stiger stilke og skaller til tops og mosten begynder at gære.

Det hører i dag til sjældenhederne at man presser druerne med fødderne, og det sker kun for de allerbedste portvine – som denne. Gæringen fortsætter til mosten er tør, før der tilsættes ren brandy.

Lagringen foregår i små gamle egetræsfade i Niepoorts kældre i Vila Nova de Gaia i mindst 3,5 år før aftapning.

Farven er gyldenbrun, og duften af nødder og mandler er gennemtrængende, også i smagen.

Serveres bedst afkølet som en aperitif eller som en lang drink med tonic vand, is og et twist af citron eller lemon.

Land: Portugal
Område: Covelinhas/Pombal, Douro
Ejer: Niepoort (Vinhos), S.A.
Winemaker: Dirk van der Niepoort & Luis Seabra
Masterblender: José Nogueira
Type: Portvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Skifer
Vinstokke: Mere end 30 år gamle. 4.000-6.000 stokke pr. ha.
Druesammensætning: Códega, Rabigato, Viosinho, Arinto & Gouveio
Dyrkningsmetode: Royat bestøvning
Høst: Druerne håndplukkes i september/oktober
Gæring: Lagares - stentrug hvor druerne presses med fødderne
Lagring: Egetræsfade
Alkohol: 20 %
Restsukker: 43,4 g/ltr.
Total syreindhold: 3,99 g/ltr.
Volatile syreindhold: 0,33 g/ltr.
Tørstofindhold: 65,70 g/ltr.
PH: 3,52
Baumé: 0,1

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen




Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

{slimbox images/stories/awards/Skalli_Winemaker2009_474x711.jpg,images/stories/awards/Skalli_Winemaker2009_133x200.jpg,Skalli - Red Winemaker of the Year}

01.06.2010 Hæder til Frankrig

Skalli
- Best Red Winemaker of the year 2009

Skalli, flagskibet indenfor sydfranske vine er blevet tildelt titlen som "Best Red Winemaker of the Year" ved International Wine Challenge 2009

mere...