http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Beefester Gin 24Imperdibile Limonata

Morgadio da Calcada 10 Years Old Tawny
Forstør billede


Morgadio da Calcada 10 Years Old Tawny

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 53330

Morgadio da Calcada

10 Years Old Tawny

Morgadio da Calçada er resultatet af et partnerskab mellem de to kendte Douro-familier Villas Boas og Niepoort. For Dirk van der Niepoort, er dette en chance for at udforske det fantastiske vinområde Provezende i Dourodalen m.h.t. både vin og portvin.

10 Years port er Tawny port sammensat af portvine som gennemsnitligt har lagret i 10 år. Den er derfor et rigtigt godt eksempel på hvad portvinens univers tilbyder. En meget kompleks portvin med den klassiske profil af fadlagring.

Druerne til denne portvin kommer fra nordligvendte vinmarker, det er med til at give vinen mere syre og friskhed. Druerne presses traditionelt - med fødderne i ”Lagares”. Lagares er et stentrug på typisk 4 x 4 meter, hvor de håndplukkede druer hældes i efter høsten, for herefter at trædes med fødderne af bønderne om aftenen. Normalt trædes 2 + 2 timer, hvor de første 2 timer er koncentreret trædning under trædemesterens anvisninger. De sidste 2 timer er fri trædning ofte til harmonikamusik, hvor man kan suse lidt rundt på må og få i karret.  Efter de 4 timer stiger stilke og skaller til tops og mosten begynder at gære.

Det hører i dag til sjældenhederne at man presser druerne med fødderne, og det sker kun for de allerbedste portvine – som denne. Gærienng fortsætter til mosten er tør, før der tilsættes ren brandy.

10 Years port er karakteriseret ved fadlagring fremfor flaskelagering. Derfor er farven brun- eller teglfarvet, og med en stor duft af modne og tørrede frugter med et strejf af blomme og abrikos. Smagen er kompleks, blød, rund og sødmefyldt, med en let krydret nøddesmag i baggrunden. Syren er med til at give denne portvin karakter og en lang eftersmag.

10 Years port er fantastisk som en drink alene efter et måltid, eller en vinterdag foran pejsen. Den kan serveres til nødder, tørrede frugter såsom rosiner, fersken og abrikos. Desserter baseret på æg, frugt, kaffe og vanilje. Afkølet kan den også serveres som aperitif.

Land: Portugal
Område: Covelinhas/Pombal, Douro
Ejer: Niepoort (Vinhos), S.A.
Winemaker: Dirk van der Niepoort & Luis Seabra
Masterblender: José Nogueira
Type: Portvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Skifer
Vinstokke: Mere end 60 år gamle. 4.000-6.000 stokke pr. ha.
Druesammensætning: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tina Roriz m.fl.
Høst: Druerne håndplukkes i september/oktober
Gæring: Lagares - stentrug hvor druerne presses med fødderne
Lagring: I 550 liters egefade
Alkohol: 19,5 %
Restsukker: 113 g/ltr.
Total syreindhold: 3,80 g/ltr.
SO2 total: 47 mg/ltr.
PH: 3,63
Baumé: 3,8

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine