Produkter

Quiot Chateauneuf Exceptionelle

22180
Kalv
Kalv
Lam
Lam
Mørkt kød
Mørkt kød
Ost, kraftig
Ost, kraftig
Røget kød
Røget kød

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Domaine du Vieux Lazaret, Cuvee Exceptionnelle
Manden, som har revolutioneret vinverden, hedder Robert M. Parker Jr. Han er født lige efter anden verdenskrig i Baltimore USA og er udgiver af The Wine Advocate. Han giver kun 90 point og derover når der er tale om helt usædvanlig god vin der er klasser over hvad man normalt kan forvente, og det er Cuvee Exceptionnelle. Prøv selv.

Châteauneuf-du-Pape, Cuvée Exceptionnelle

Domaine du Vieux Lazaret

Ejeren af dette meget smukke slot hedder Mr. Jerome Quiot, og han er President for d’Appellations d’Origine i Rhone - udnævnt direkte af den franske landbrugsminister.

En af hemmelighederne bag produktionen af rød Châteauneuf-du-Pape er en meget lang gæring, hvor skaller og kerner er i kontakt med mosten i op til 21 døgn. To gange om dagen bliver mosten pumpet over skallerne for at trække flest mulige aromastoffer, farve og garvesyre ud. Temperaturen under gæringen holdes på 30 grader, som kontrolleres automatisk. Efter gæringen bliver vinen afprøvet af myndighederne. Den sidste smagskomponent stammer fra fadlagring i adskillige måneder på helt nye egetræsfade fra Midtfrankrig.

Før aftapning bliver vinene sterilfiltreret for sikre en mikrobiologisk stabilitet. Alle vine tappes på de særlige flasker med de to nøgler. Disse flasker må kun benyttes af vindyrkere i Chateauneuf-du-Pape, der tapper deres vine på ejendommen.

Vinen har en dyb rubinrød farve og velduftende aroma af friske kirsebær, boysenbær, lakrids og friske blomster samt nuancer af peber. Saftig, sødlig og flot aroma, der giver et aromatisk løft til smagen af mørk frugtlikør, lavendel og krydderier. Frodig og fyldig stil, der viser god energi, med solid eftersmag og blød tannin.

ROBERT PARKER: 93 POINT

 

Information

Land
Frankrig
Region
Rhône
Distrikt
Chateauneuf-du-Pape
Årgang
2015
Alc %
15,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Cinsault
- Grenache
- Mourvedre
- Syrah
Andet
Eksklusiv
Anvendelse
- Kalv
- Lam
- Mørkt kød
- Ost, kraftig
- Røget kød
Drueandel
- Cinsault og Mouvedre 15%
- Cinsault 8%
- Grenache 70%
- Mourvedre 7%
- Syrah 15%
Lagring
18 måneders fadlagring
Potentiale
- 8-12 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig, Kraftig
Download som PDF